Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Mina; Objavila: J.B.Č. ]

23. 12. 2017. 19:10 >> 18:37
16

JI TRAŽI

Srbija da pokaže da podržava EU, a ne Rusiju

Srbija bi trebalo da pokaže i djelima i riječima da podržava viziju Evropske unije (EU), a ne Rusije, izjavio je zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD Hojt Brajan Ji.

"Ne tražimo od Srbije da prekine veze sa Rusijom ili bilo kojom drugom zemljom. Ipak, Rusija ima viziju Balkana koja je nesumnjivo drugačija od vizije EU (i naše). Srbija bi trebalo da pokaže i djelima i riječima da podržava viziju EU, a ne rusku", rekao je Ji, prenosi Tanjug.

On je to kazao u danas objavljenom intervjuu za grčku agenciju ANA-MPA sa sedištem u Solunu, odgovarajući na pitanje kakvu je poruku želeo da pošalje kada je rekao da Beograd ne može da sedi na dve stolice.

Prema njegovim riječima, to je ista poruka koju je Srbija opet čula od Bijele kuće i Stejt departmenta tokom nedavne posjete prvog potpredsjednika vlade i ministra spoljnih poslova Ivice Dačića.

Ji je istakao da SAD podržavaju napore Srbije da se pridruži EU, ali "savjetuje" Beograd da jasno stavi do znanja zemljama članicama da je 100 odsto posvećen pristupanju Uniji, a ne da je rastrzan bilo kakvim dilemama ili suprotstavljenim interesima.

Пратите нас на

Коментари16

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније