Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: F.R. [ Blic/Tanjug ]

25. 04. 2019. 10:19 >> 10:18
4

HOJT JI OCIJENIO

"Nije realno da Z.Balkan uđe u EU do 2025."

Nije realno da se EU proširi do 2025. i štetno je što se Zapadni Balkan pretvara da sprovodi reforme, a Unija da su one sprovedene, ocijenio je bivši zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Hojt Brajan Ji na skupu "Rješavanje nerješivog na Zapadnom Balkanu" u Vašingtonu.

"Nema potrebe da se odustaje od evrointegracija, ali važno je biti iskren kakvi su izgledi na tom putu. Zato što pretvaranje da je to izvjesno i da neke zemlje mogu da postanu članice 2025, ne samo da odmaže onima koji treba da sprovedu reforme, nego i ohrabruje kleptokrate, korumpirane zvaničnike da kažu ljudima da će se članstvo desiti za dvije, tri, pet godina i daje im više kiseonika nego što zaslužuju", rekao je Ji.

 On je doda naglasio da međunarodna zajednica trenutno nema jasnu strategiju za Zapadni Balkan i da EU i SAD regionu ne pridaju značaj koji bi trebalo, kao i da je važno da  imaju jedinstveni pristup.

"Takođe, moramo znati da ako ne reagujemo odmah - stvari će postati mnogo gore", poručio je Ji.

 

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније