Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

07. 10. 2017. 15:22 >> 14:52
16

"DALEKO OD KATALONIJE"

BOA: Rijeka i Istra bi mogle da se otcijepe

Britanska odluka da napusti Evropsku uniju (EU) jedan je od najznačajnijih političkih događaja u proteklih nekoliko decenija.

Dok je to "razvod" između države i Unije, širom Evrope postoje pokreti koji bi mogli podijeliti nacije, piše "Biznis insajder".

Britanci se pritom pozivaju na studiju i kartu koju je kreirala "Banka Amerike" (BOA), a na kojoj se, između ostalih evropskih pokrajina poput Katalonije, Korzike i Škotske, kao jedno od područja koje bi se moglo otcijepiti od matične zemlje nalaze Istra i Rijeka. 

Na temelju kojih tačno podataka su autori zaključili da bi se Rijeka i Istra mogle otcijepiti nije poznato, pogotovo kada je Rijeka u pitanju. 

Uprkos svojoj posebnosti unutar Hrvatske ili pak istorijskim okolnostima koje su ovu regiju često selile iz države u državu, pravi separatistički pokret u Rijeci ne postoji. 

Pozivi na decentralizaciju su česti i glasni i iz Rijeke i iz Istre, ali daleko je to od Katalonije.

Пратите нас на

Коментари16

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније