Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta,I.Š. ]

30. 07. 2017. 08:30 >> 08:01
28

PRIZNANJE ISKLJUČENO

Vulin: Sačuvali smo srpsku državu na Kosovu

Ministar odbrane Srbije Aleksanadar Vulin izjavio je da plan predsjednika Srbije Aleksandra Vučića za Kosovo isključuje priznanje nezavisnosti.

 

 

 

 

"Priznanje Kosova i Metohije je isključeno. Nema govora o tome. Od Briselskog sporazuma, uz sve moje zamjerke tom sporazumu, uspjeli smo da sačuvamo srpsku državu na KiM", rekao je Vulin u intervjuu Politici u izdanju za nedjelju.

Kako je istakao, "sve institucije u koje Srbija čvrsto vjeruje treba da kažu svoj stav o strateškom nacionalnom pitanju". On je rekao da Vlada Srbije u ovom trenutku ne razmatra vraćanje obaveznog služenja vojnog roka jer oko toga nije postignut konsenzus, ali da država mora da razmišlja o tome kako da pripremi generaciju koja stasava za potencijalne bezbjednosne izazove.

"U javnosti se stekao utisak da su svi za ponovno uvođenje obaveznog služenja vojnog roka ali čim je vojska počela da zove ljude na vojne vježbe čuli smo talas kritika: 'militarizacija društva', 'u koji rat nas vodite', 'dosta nam je ratova'. A samo smo pozvali na vojnu vježbu", kazao je Vulin.

Dodao je da svi resursi treba da budu u funkciji rješavanja potencijalnih opasnosti poput klimatskih promjena, katastrofalnih poplava i požara, pa do migrantske krize.

Vulin je najavio da će do kraja ove godine biti znatno povećane plate u vojsci, a prije svega vojnicima po ugovoru, podoficirima i oficirima sa nižim primanjima.

Пратите нас на

Коментари28

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније