Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta,I.Š. ]

24. 07. 2017. 17:37 >> 17:09
1

NAKON OSTAVKE

Krstičević saopštio da ostaje ministar

Ministar odbrane Hrvatske Damir Krstičević izjavio je danas da ostaje na toj funkciji, iako je u jeku požara u Dalmaciji podnio ostavku.

 

 

 

"Poslije brojnih razgovora s predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem, odlučio sam da ću i dalje nastaviti da obavljam dužnosti potpredsjednika Vlade i ministra odbrane", navodi se u Krstičevićevoj izjavi koje je prenijelo Ministarstvo odbrane.

Krstičević je prošle sedmice rekao da podnosi neopozivu ostavku, poslije kritika predsjednice države Kolinde Grabar Kitarović da vojska nije bila na vrijeme uključena u gašenje velikog požara na području između Splita i Omiša.

Premijer Andrej Plenković odbio je Krstičeviću ostavku i više puta pohvalio njegov angažman.

On je kritikovao predsjedenicu rekavši da ne zna odakle njoj takve informacije.Predsjednica je kasnije povukla spornu izjavu i objasnila da kritika nije bile upućena Krstičeviću.

Ona je rekla da Vojska "ne može sama da izađe na teren već da mora da bude pozvana" i da u postojećoj situaciji "odgovornost imaju oni koji su na terenu krivo procijenili situaciju i prekasno pozvali u pomoć vojsku".

Proteklih dana Krstičević se nije izjašnjavao o ostavci, rekavši da će konačnu odluku o tome ostaje li na mjestu ministra donijeti poslije godišnjeg odmora.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније