Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: F.R. [ Blic/Srna ]

10. 07. 2017. 11:07 >> 17:23
9

DODIK SAOPŠTIO

"OBA je neprijatelj, upravlja s BiH"

Predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik,rekao je da nema ništa gore za jednu zemlju, posebno za takvu kao što je BiH, da s njom upravlja tajna policija, a to se već događa jer Obavještajno-bezbjednosna služba (OBA) BiH funkcioniše tako da uništi srpski i hrvatski identitet i da od njih pravi neprijatelje.

"Šef OBA, Osman Mehmedagić Osmica, nazove poslanike, čak i pojedine Srbe, i onda kreiraju zaključke. Osmica je direktni izdanak rigidne strukture SDA. Glavni likovi koji ne odgovaraju toj politici su Dragan Čović i Milorad Dodik. Iako to znaju, pojedini Hrvati i Srbi blagonaklono se ponašaju prema tome, navodno politički neutralno. Već nekoliko mjeseci znamo za nezakonita ponašanja. Prije pola godine dat je nalog za prisluškivanje državnog vrha Srbije. Mislite li da to ne čine ni u slučaju Hrvatske? Ja vjerujem da se to događa", istakao je Dodik.

Upozorivši da su to ozbiljne stvari, Dodik je rekao da OBA nadzire poslanike, a oni to ne smiju da kažu.

"Naravno da to predsjedavajućem Zajedničke komisije za nadzor nad radom OBA Nikoli Špiriću ne mogu napraviti i zato traže njegovu smjenu. Zato se sada otvara i pitanje šta rade Hrvati u toj komisiji. Hoćete li da vam upakuju spletku oko Dragana Čovića? Zna se kako se to ovdje radi", istakao je Dodik za Večernji list, izdanje za BiH.

On je napomenuo da Bakir Izetbegović želi da se riješi dve osobe, a to su Dodik i Čović.

"To je otišlo i kod stranaca, pa onda su i oni to tako prihvatili. Pitajte, ako vam žele iskreno reći. Nema ništa gore za državu, a posebno ovakvu kao što je BiH da s njom upravlja tajna policija. To se već događa. Ta OBA funkcioniše tako da uništi srpski i hrvatski identitet i da od njih pravi neprijatelje. To nije naša služba. To je nama neprijateljska služba. Mi je tako i posmatramo", poručio je Dodik.

 

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније