Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: P.R. [ B92 ]

28. 06. 2017. 22:30 >> 22:04

EKSPOZE MANDATARKE

Brnabić čeka 156 "za"

Skupština Srbije završila je rad poslije deset sati tokom kojih su poslanici opozicije kritikovali, a vladajuća većina branila ekspoze mandatarke Ane Brnabić.

Parlament će nastaviti rad sjutra u 10.00 sati, a kako je rekla predsjednica Skupštine Maja Gojković, o ekspozeu Brnabić treba da govori još samo šef poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenada Čanak.

Opozicija je najavila i da neće glasati za buduću vladu, dok su poslanici Srpske napredne stranke istakli da je Branabić njihov kandidat.

Predstavljajući ekspoze mandatarka Ana Brnabić rekla je da bi bila ponosna ako se bi se rezultati dosadašnje vlade ponovili za njenog mandata, ako je parlament izabere za novu premijerku. Ona je istakla da su ključni prioriteti nove vlade digitalizacija, obrazovanje i ekonomski razvoj.

Brnabićeva može da računa na podršku 129 poslanika SNS, odnosno liste "Aleksandar Vučić-Srbija pobeđuje" kao i na glasove koalicionih partnera, što je najmanje 156 poslanika "za".

Podršku vladi je ranije najavio i poslanik Zelene stranke Goran Čabradi jer će se, kako je saopštio, formirati Ministarstvo za zaštitu životne sredine.

Poslanik JS Dragan Marković Palma jedini je član vladajuće koalicije koji je najavio da neće glasati za Brnabić.

Šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović rekao je će ta partija svim srcem glasati za mandatarku Anu Brnabić i predložene ministre i podvukao da je mandatarka u politički život uvela novi stil, da na državu ne treba da se gleda stranačkim očima.

Socijalisti su, takođe, najavili podršku uz ocjenu da se nastavlja kontinuitet prethodne vlade koja je postigla odlične rezultate u vezi sa evrsopskim integracijama, ekonomskim reformama i spoljnom politikom.

Opozicija je upravo zamjerala kontinuitet, a pojedini su izrazili sumnju da će Brnabić voditi vladu uz opasku da je "ikebana, maska", te da nema političku moć i iskustvo.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније