Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavila R.B.

28. 06. 2017. 23:16 >> 22:49
1

BEZ OGRANIČENJA

Keljmendi se brani sa slobode

Naser Keljmendi od danas će da se brani sa slobode, potvrdio je njegov advokat Besnik Beriša.

Beriša je, za RSE, kazao da Keljmendi mora da se odazove svakom sudskom ročištu, ali i da nije ograničen da bude na Kosovu svo vrijeme.

On je dodao da je Specijalno tužilaštvo "konačno izgubilo bitku sa njegovom odbranom u vezi mjere pritvora".

"Odluka Osnovnog suda o oslobađanju gospodina Keljmendija iz pritvora sada je konačna i na nju ne postoji pravo žalbe", dodao je on.

Apelacioni sud je aprila 2017. odredio mjeru zatvorskog pritvora od dva mjeseca za Keljmendija i tako poništio raniju odluku Osnovnog suda u Prištini, iz februara 2017, kojom je Keljmendiju određen kućni pritvor.

Naser Keljmendi je uhapšen na Kosovu maja 2013. na osnovu Interpolove potjernice.

Protiv njega je Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo optužnicu u julu 2014. za organizovani kriminal, teško ubistvo, kupovinu, posjedovanje, raspodjelu i neovlašćenu prodaju rizičnih narkotika i psihotropnih supstanci.

Iz Tužilaštva su rekli da je Keljmendi bio vođa kriminalne i organizovane grupe, dok se kao teško ubistvo navodi ono Ramiza Delalića u Sarajevu 2007.

Suđenje Naseru Keljmendiju počelo je u januaru 2015. godine, kada je izjavio da se ne osjeća krivim ni pod jednoj tački optužnice i dodao da je ovaj proces montiran u Bosni i Hercegovini.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније