Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

27. 05. 2017. 23:00   >>  22:32 5

ZUKORLIĆ TRAŽI

Obezbijediti prostor za vjernike u Skupštini

Predsjednik BDZ-a Muamer Zukorlić očekuje da u Skupštini Srbije bude obezbijeđen prostor za obavljenje vjerskog obreda tokom Ramazana.

On je najavio i da će organizovati iftar za kolege poslanike.

Zukorlić, koji je bivši muftija, a sada poslanik u parlamentu, rekao je za beogradski Alo i da je zahtjev o tome već upućen nadležnima u Skupštini Srbije, ali da za sada nije dobijen odgovor. 

"Iako smo uputili zvaničan zahtjev da nam se omogući adekvatan prostor u Skupštini za obavljanje vjerskog obreda, što je ustavna i zakonska obaveza svakog državnog organa, uključujući i parlament, to još nije riješeno, tako da ćemo otežano provoditi Ramazan", rekao je Zukorlić. 

On je rekao i da očekuje od predsjednice parlamenta Maje Gojković i Generalnog sekretarijata da ubrzaju rješavanje tog pitanja kako bi, kako je naveo, "mi vjernici muslimani tokom ramazana mogli nesmetano da radimo u Skupštini". 

Zukorlić je osudio rušenje džamije u izgradnji u Zemun Polju, jer nije imala građevinsku dozvolu, i pozvao najviše predstavnike države da hitno počnu da rješavaju probleme u vezi sa Islamskom zajednicom.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније