Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Beta [ Objavila R.B. ]

03. 04. 2017. 22:44 >> 22:21
3

ČESTITKA VUČIĆU

Nikolić: Neću se vraćati u SNS

Odlazeći predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da ne planira da se vraća u SNS u intervjuu za sajt "Sputnjik" u kojem je ujedno i čestitao Aleksandru Vučiću pobjedu na predsjedničkim izborima.

U razgovoru Nikolić je upitan da li planira da se vrati u SNS. "Pa, ne znam. Iskreno, mislim da ne" rekao je.

On je naveo da se ne bi bavio politikom, ali da je uspostavio tako dobre kontakte za Srbiju da bi Srbiji da pomogne "nezapamćenim prijateljstvom koje ima sa bar nekoliko predsjednika država sa kojima može mnogo posla da se obavi".

Nikolić je ocijenio da su izbori protekli onako kako se on nadao, u potpuno demokratskoj atmosferi, "da su pokazali ozbiljnost građana i želju većine da sami odlučuju o svojoj sudbini".

Nikolić je ocijenio da su ostali kandidati "zaslužili tako malo glasova" i da od 2012. u Srbiji "nema ljudske opozicije".

"Od 2012. godine ovdje nema 'ljudske' opozicije, nema kvalitetne opozicije, nema opozicije koja bi umjela da presječe kao što smo mi to u SNS uradili, da krenu iznova i da im narod povjeruje da će sad biti drugačije" ocijenio je on. 

Rezultat Saše Jankovića za Nikolića je rezultat DS, a ne njegov lični.

"Dakle, najozbiljniji kandidat opozicije imao je hipoteku njihovih 16 odsto glasova ili koliko je osvojio. Više nije ni mogao zato što stranka koja ga je kandidovala i podržala više nije mogla da osvoji, tako da on tu uopšte nije imao svoj lični rezultat. To je bio rezultat Demokratske stranke" naveo je Nikolić.

On je ocijenio i da je Luka Maksimović - Ljubiša Beli Preletačević ponizio mnoge političare svojim rezultatom.

"Dakle, treba ga ozbiljno shvatiti, ali treba uputiti pouku građanima pošto ne vjerujem da on ima bilo kakvu pouku. Treba uputiti pouku građanima da je tih 10 odsto glasova nekome trebalo" rekao je Nikolić za Sputnjik.

Sumirajući svoj učinak, Nikolić je rekao da nema nijednu zamjerku.

"Ako ja nemam šta da zamjerim svom petogodišnjem radu, teško će naći, čak i onaj koji mi je potpuno nenaklonjen, argumentaciju, čvrst dokaz, nešto ozbiljno što mogu da mi natovare kao minus u petogodišnjem mandatu" zaključio je odlazeći predsjednik Srbije.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније