Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

18. 01. 2017. 11:18 >> 11:02

AMBASADA SAD

Od porasta nacionalzma nema koristi

Američka ambasada na Kosovu pozvala je Beograd i Prištinu da izbjegnu opasnu retoriku i da nastave da rade na normalizaciji odnosa.

Ambasada SAD u Prištini navodi da SAD snažno podržavaju dijalog kojim posreduje EU kao najbolji način da se unapređuju odnosi.

"Pozivamo sve strane da izbjegnu opasnu retoriku i da nastave da rade na normalizaciji odnosa i na poboljšanju života građana obje zemlje. Danas slavimo rođendan dr Martina Lutera Kinga, koji je rekao, 'uvijek je pravo vrijeme da se uradi ono što je ispravno', sada je pravo vrijeme da radimo za saradnju i protiv sukoba", navodi se u saopštenju Ambasade SAD, prenosi RTK2. 

U saopštenju se navodi i da SAD snažno podržavaju dijalog kojim posreduje EU kao "najbolji način da se unapređuju odnosi Kosova i Srbije". 

"Drago nam je što nije bilo nikakvih sukoba na granici, ali od porasta nacionalizma niko nema koristi", ukazuje se u saopštenju. 

Ambasada je u saopštenju navela i da SAD poštuju pravo Kosova da upravlja time ko i šta prolazi preko njegove granice, dodajući da je "Kosovo suverena, nezavisna država".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније