Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

04. 06. 2013. 17:33 >> 18:08
3

PRIJEDLOG SABORA

SPC: Zabraniti abortus

Sabor Srpske pravoslavne crkve saopštio je danas da je podržao inicijativu ljekara vjernika da država zabrani abortus, osim u slučajevima kada se on vrši iz medicinskih razloga.

„Zbog čedomorstva je stanovništvo Srbije svake godine manje za jedan grad srednje veličine, što svjedoči o dubokom moralnom padu, o teškoj krizi porodice i o nedostatku prave vjere u Boga“, kaže se u saopštenju sa završenog zasijedanja Sabora SPC.

Sabor je preporučio eparhijama da osnivaju fondove za podršku porodicama sa više djece, da preventivno, pastirski i terapeutski, sprječavaju pošast nemorala, narkomanije, pornografije i svih drugih patogenih pojava koje iz korjena ugrožavaju biće, dušu i budućnost srpskog naroda i svih hrišćanskih naroda.

„Sabor, poziva sve na život i djelovanje kroz vjeru, nadu i ljubav, jer – Bog je ljubav“, navodi se u saopštenju Sabora.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније