Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

29. 05. 2013. 14:15 >> 14:19

DEMANTI?

Tadić: Glasine su da ću biti na čelu SE

Bivši predsjednik Srbije Boris Tadić izjavio je Tanjugu da su samo glasine da bi od naredne godine trebalo da preuzme funkciju generalnog sekretara Savjeta Evrope.

Kako “Večernje novosti” nezvanično saznaju u vrhu evropske diplomatije, novo radno mjesto Borisa Tadića od naredne godine moglo bi da bude u Strazburu, gdje je viđen kao nasljednik Norvežanina Torbjorna Jaglanda na mjestu generalnog sekretara Savjeta Evrope.

Poslije poraza na izborima za šefa države, a zatim i povlačenja iz trke za prvog čovjeka DS-a, mnogi su budućnost bivšem predsjedniku predviđali u vrhu neke od međunarodnih institucija. 

Ni sam Tadić tada nije isključio mogućnost da karijeru nastavi u nekom od svjetskih političkih centara. On, međutim, nije želio za ”Novosti“da se izjašnjava o svom budućem angažmanu. 

Inače, do sada se licitiralo brojnim institucijama u kojima bi bivši predsjednik trebalo da nađe uhljebljenje. Spekulisalo se da dolazi na čelo Socijalističke internacionale, a u igri su, navodno, bile i neke od funkcija u Ujedinjenim nacijama. 

Ali, kako sad stvari stoje, Tadić je najbliži angažmanu u najširoj evropskoj integracionoj instituciji. 

Navodno, i neki od Tadićevih bliskih saradnika mogu se posljednjih sedmica često vidjeti u Strazburu, na sastancima sa ključnim ljudima Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope. 

Generalnog sekretara SE, inače, bira upravo Parlamentarna skupština ove organizacije, na preporuku Komiteta ministara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније