Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

30. 08. 2016. 18:39 >> 18:19
6

MILANOVIĆ TVRDI

"Nijesam vrijeđao, već se rugao"

Lider SDP-a i bivši hrvatski premijer Zoran Milanović poručio je da nema ništa protiv srpskog naroda već protiv, kako je rekao, čaršije i da srpsko rukovodstvo i "čaršiju" nije vrijeđao, već im se rugao.

Milanović je objasnio da pojam "čaršija" koristi, jer ga je svojevremeno i Stjepan Radić stalno koristio.

Upitan da prokomentariše izjavu srpskog premijera Aleksandra Vučića da je najveća uvreda koju je posljednjih dana čuo iz Hrvatske, Milanovićeva izjava da su Srbi i Srbija "šaka jada", Milanović kaže da on može smisliti i puno gore uvrede poput onih koje "Vučićeva čaršija" upućuje Hrvatskoj.

Inače, šef SDP-a je popio kafu sa nekadašnjim predsjednikom Hrvatske Stjepanom Mesićem, koji se nalazi na listi Narodne koalicije koju predvodi Milanović, a potom su dali i izjave za medije.

Milanović je, kako je prenijela TV N1, rekao da nekome ko nema "mentalitet silnika ili pokušaja silnika" nikada neće reći da je "šaka jada".

"Ako je to najgora uvreda i kvalifikacija, ja mogu smisliti puno gore uvrede koje njegova (Vučićeva) čaršija i klika upućuju nama", rekao je Milanović i dodao da za srpsko rukovodstvo ima samo jednu poruku, a to je da Srbija ukine zakon o univerzalnoj jurisdikciji.

"Onda smo šlus i možemo razgovarati", rekao je Milanović. On je ocijenio kako "postoji jedna beogradska čaršija koja bi htjela da bude na pet strana svijeta i zbog toga srbijanski narod pati".

Milanović je ocijenio kako se hrvatski HDZ totalno slaže s "beogradskom čaršijom".

 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније