Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ b92/Tanjug ]

22. 08. 2015. 09:14 >> 09:17
4

ĐEVĐELIJA

Za migrante šest flaša vode 10 €

Lokalni trgovci u Makedoniji pokušavaju migrantima po veoma visokim cijenama da prodaju osnovne namirnice. Za šest flaša vode treba dati deset, a za paketić čokolade pet eura.

Osim toga, kutija cigareta je takođe pet eura, a kilogram banana deset dolara, navodi portal "Plusinfo". Grčko-makedonska granica je ponovo zatvorena.

Agencija MIA je izvestila da se pet vozova za izbeglicama uputilo od Đevđelije ka Srbiji. Na željezničkoj stanici bilo je sinoć oko 200 izbjeglica, ali su neki odlučili da na put pođu jutarnjim vozom.

Pozivajući se na svjedoke sa lica mjesta, MIA navodi da je policija tokom jučerašnjeg dana u nekoliko navrata propuštala 200 do 300 izbjeglica koji su se sa grčko-makedonske granice uputili ka Đevđeliji, a otuda ka prelazu Tabanovce na srpskoj granici.

Makedonsko Ministarstvo unutrašniih poslova je ranije tokom dana saopštilo da je "ograničenom broju ilegalnih imigranata u ranjivim kategorijama dozvoljeno da uđu u Makedoniju i njima će biti pružena pomoć u skladu sa našim mogućnostima".

UNHCR je kontaktirao makedonske zvaničnike, zahtijevao da se prema izbjeglicama ne primjenjuje nasilje i obećao pomoć.

Podsjećamo, Makedonska policija upotrijebila je šok bombe i suzavac kako bi rastjerala hiljade izbjeglica s Bliskog istoka koji pokušavaju da iz Grčke pređu u Makedoniju.

U sukobu s policijom lakše je povrijeđeno osam izbjeglica, jedno dijete povređeno je šrapnelom od šok bombe i jedan policajac uboden nožem.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније