Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

20. 04. 2013. 18:25 >> 18:36
4

TRAŽE NEMOGUĆE

Blažić: Zahtjevi opozicije neustavni

Ne postoji ustavna i zakonska mogućnost da Skupština Crne Gore ili predsjednik Parlamenta ponište rezultate predsjedničkih izbora, kaže za Portal RTCG dekan Fakulteta za državne i evropske studije Đorđije Blažić.

Sa današnjeg protesta je zatraženo da Skupština donese poseban zakon kojim će se poništiti rezultati predsjedničkih izbora koje je saopštila Državna izborna komisija.

„Ne možete da se zalažete za legalitet, za ustavnost za vladavinu prava, a poslije da tražite nešto što je neustavno. Nema pravnih mogućnosti da predsjednik države ili Skupština ponište rezultate izbora. Jedini ko može da poništi rezultate izbora je Državna izborna komisija. Ti zahtjevi možda jesu politički pragmatični i zvučni, ali nemate pravnu mogućnost da to uradite“, poručio je Blažić.     

On kaže da se sa današnjeg skupa nijesu čule poruke koje su ranije nagovještavali organizatori.

„Nagovještavali su da će to biti skup oko institucija sistema, oko borbe za vladavinu prava, oko drugih vrijednosti koje Crnoj Gori fale, to sve se svelo na predsjedničke izbore“, poručio je Blažić.

Kaže i da mu je ostalo nejasno šta je bila krajnja svrha današnjeg skupa, a vjeruje da se značajnije posljedice ne mogu očekivati.

„Ja mislim da današnji protest ne može imati neke značajnije posljedice, ni zbog broja ljudi, ni zbog poruka koje mnogima nijesu jasne“, kazao je Blažić.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније