Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

15. 04. 2013. 18:14 >> 18:19
23

NAKON ODLUKE DIK-A

Predsjedništvo DF-a najavljuje široke konsultacije

Nakon sjednice Predsjedništva Demokratskog fronta, izdato je saopštenje u kome se navodi kako nije iznanađujuća odluka DIK-a da odbaci prigovore štaba predsjedničkog kandidata Miodraga Lekića . „Takva odluka nameće potrebu hitnih konsultacija nadstranačkog tipa oko slijedećeih demokratskih koraka u borbi protiv izborne krađe koju je DPS počinio građanima Crne Gore“, piše u saopštenju.

 

 

Tokom dana će, kako se navodi, predstavnici DF obaviti neophodne susrete i konsultacije sa predstavnicima ostalih opozicionih parlamentarnih partija, kao i sa čelnicima civilnog društva, odnosno građanskim udruženjima, koja su pružala podršku kandidaturi Miodraga Lekića.

 „Slobodna biračka volja građana Crne Gore je prije i tokom minulog izbornog procesa bila izložena sistematskim pritiscima, ucjenama i na kraju masovnoj krađi. Predsjedništvo DF saglasilo se sa jednodušnim stavom ogromne većine crnogorske javnosti - da će se ustavno pravo slobodnog izbora braniti svim demokratskim sredstvima“, saopšteno je iz Predsjedništva DF .

 Tvrdi se takođe da je očigledno da su se „ Đukanović, Marović i Vujanović prilično uplašili od svakog vida pružanja otpora, a posebno od mirnih protesta građana Crne Gore, jer znaju da su glasači Miodraga Lekića i zagovornici mirnih protesta - ogromna većina u Crnoj Gori”.

    “ Zato je vlast zadnjih dana na uzbunu podigla sve svoje saradnike, stare i nove dužnike. Cilj je isti  –  uz pomoć režimskih medija, ubijediti crnogorski narod, ubijediti našu većinu, da je najbolje da se još jednom pomire sa izbornom krađom!

    Odjednom su za nekadašnju beogradsku mitingašicu, koja već dvije decenije živi od tih zasluga - sami mitinzi postali besmisleni! A za čuvenog podgoričkog  predavača demokratije, mirni protesti su odjednom postali nedemokratski i bezbjednosno opasni. Potom je jedan bivši opozicionar, pod prevelikim gradonačelnikovim uticajem, zaboravio da su mirni protesti, svugdje u Evropi, legitimno sredstvo opozicione borbe! Jednom riječju - da nije podlo, bilo bi urnebesno smiješno !!!

  Svim pomenutim saradnicima I dužnicima jedno je zajedničko - bez dileme vjeruje u “izborno poštenje” DPS-a, i baš svi unaprijed sumnjaju u opozicione dokaze izborne krađe, iako ih nijesu nikada vidjeli!

Zbog takvih, medjutim, nećemo odstupiti niti za milimetar. Crna Gora je konačno sazrela za evropske vrijednosti i za nezavisne institucije, i mi ćemo obaviti sve što je potrebno za ostvarenje toga cilja”, navodi se u saopštenju sa sjednice Predsjedništva Demokratskog Fronta, dostavljenom portalu RTCG.

Пратите нас на

Коментари23

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније