Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

14. 04. 2013. 08:25 >> 08:06
15

ODGOVORNOST NA LEKIĆU

Milošević: DPS nikad nije bio jači

Politički direktor DPS-a Tarzan Milošević ocijenio je u izjavi za Portal Analitika da Demokratska partija socijalista nikada nije bila jača i da nikada nije imala veće povjerenje među građanima Crne Gore.

"DPS nikad nije bio jači nego što je to bio slučaj na završenim predsjedničkim izborima. Naš predsjednički kandidat je osvojio 161.940 glasova. Ako uzmemo u obzir da i opozicija vjeruje da je SDP ''težak'' 30 hiljada glasova, a imajući u vidu činjenicu da smo u Rožajama Ulcinju i Plavu imali  manju izlaznost koja nam je odnijela 15 hiljada glasova -  to znači da bi sa tim brojem glasova vladajuća koalicija imala preko 205 hiljada glasova. To ide u prilog tezi da DPS nije nikada bio jači nego na ovim izborima", kazao je Milošević.

Onje komentarišući činjenicu da opozicija odbija da saopšti koliki je po njima konačan rezulatat predsjedničkih izbora, kazao da je rezulat poznat i da ga je saopštila Državna izborna komisija.

"Ljudi iz Demokratskog fronta i sam gospodin Lekić vrlo dobro znaju ko je pobjednik izbora i tu nema apsolutno nikakve dileme. Rezultat je za nas više nego ubjedljiv s obzirom da je DPS praktično sam sa jednim dijelom manjinskih partija iznio pobjedu", objasnio je Milošević.

Komentarišući pozive dijela opozicije za vaninstitucionalnom borbom - protestima i bojkotom parlamenta, Milošević je kazao da je isključiva odgovornost za eventualni bojkot parlamenta i proteste na predsjedniku Demokratskog fronta Miodragu Lekiću.

"On je ipak bio taj koji je bio predsjednički kandidat a to nijesu bili lideri ovih partija koji pozivaju na bojkot i proteste. Odgovornost svakako pripada njemu i mislim da će kao bivši diplomata znati da povuče odgovarajući potez i da će sačekati odgovor i ispoštovati odluku crnogorskih institucija uključujući i Ustavnog suda kakvi god oni budu", naveo je Milošević.

Politički direktor DPS-a je kao neosnovane odbacio najave o političkoj krizi i kazao da su u DPS-u potpuno sigurni da u ovom momentu nema nikakvih uslova za političku krizu. Milošević je odbacio ideje o bilo kakvim ustupcima Demokratske partije socijalista, kako se to moglo čuti od pojedinih analitičara.

Пратите нас на

Коментари15

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније