Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

04. 12. 2014. 15:55 >> 20:36
35

KUČAN ODLIKOVAN

Slovenija uvijek prijatelj Crne Gore

Slovenija je uvijek bila prijatelj Crne Gore i danas je moćan promoter evropskih i evroatlanskih integracija naše države, kazao je predsjednik Filip Vujanović

Zbog svega toga, Vujanović je bivšem slovenačkom predsjedniku Milanu Kučanu uručio na Cetinju Orden zastave prvog stepena.

Vujanović Kučana smatra posebno zaslužnim za izvaredne odnose dvije države. Kučan je kazao da je odlikovanje za njega velika čast, ističući da je sve što je uradio za Crnu Goru, učinio jer je smatrao da je to bila njegova ljudska dužnost.

Podsjećamo, Kučan je Nacionalnoj biblioteci Crne Gore ''Đurđe Crnojević'' poklonio monumentalnu likovnu zbirku "Iconotheca Valvasoriana". Ikonoteka posjeduje izuzetnu likovnu i kulturno-istorijsku vrijednost. Ova umjetnička zbirka sastavljena je od sedamnaest svesaka koje sadrže 7.752 grafike, akvarela i crteža.

Ceremonija uručenja održana je u svečanoj sali Nacionalne biblioteke ''Đurđe Crnojević".

Пратите нас на

Коментари35

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније