Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

21. 03. 2013. 22:20 >> 23:11
7

PREDSJEDNIČKA KAMPANJA

Lekić: Nestabilnost bih donio kriminalcima

Sa tribine u podgoričkom naselju Tološi, nezavisni predsjednički kandidat Miodrag Lekić poručio je večeras da će biti predsjednik svih građana, da će se boriti za pravnu državu. Obećao je da će poštovati Ustav i zakone Crne Gore.

Pošto kažu ovih dana da bih donio nestabilnost u slučaju pobjede, obećavam da ću nestabilnost donijeti svima koji imaju veze sa korupcijom i kriminalom, poručujem, kazao je Lekić, da ću sa svima koji poštuju pravnu državu  biti spreman da sarađujem.

Lekić je kazao da želi bratske odnose sa svima u regionu. Kazao je da se dugo godina osjećao kao Jugosloven, sada je, kaže, Crnogorac sa obje strane. Ali, kazao je Lekić, zabrinjava ga loš odnos prema Srbiji, što ga je ovih dana „emitovao“ predsjednik DPS-a Milo Đukanović.

Lekić je primijetio da se beogradska štampa, kao ni mediji u regionu, ne bave Crnom Gorom, ali, eto, Đukanović je tokom ove kampanje, na taj način odlučio da pomogne kandidatu DPS-a Filipu Vujanoviću - tako što optužuje bivše rukovodioce za neke stvari koje, kaže Lekić, Đukanović nije dokazao.

Lekića je, kako je kazao večeras u Tološima, sramota zbog tih izjava.  On je ustvrdio da se nikada nije sastao sa Slobodanom Miloševićem, da se dva puta sastao sa Vojislavom Koštunicom, da se češće sastajao sa Zoranom Đinđićem, a da je, na predlog Ante Markovića postao ambasador. Kasnije je, kako je rekao, takođe sarađivao sa tadašnjim predsjednikom savezne Vlade Dragišom Pešićem.

Crna Gora je i tada bila u nekoj labavoj federaciji, kazao je nezavisni predsjendički kandidat Miodrag Lekić i naglasio da je Crna Gora i tada imala svoj identitet.

Lekić tvrdi da se danas ništa epohalno nije promijenilo, ostali smo sa istim problemima.

Ponovio je pitanja za protivkandidata, Filipa Vujanovića. Lekić od Vujanovića traži da se izjasni o ugovoru sa Rusima za KAP. Ponovio je pitanje šta je sa pismom koje je, kako Lekić tvrdi,  Vujanović dobio od italijanske strane, a u kojem su navedena imena ljudi koji su povezani sa švercom duvana.

 

Milutin Stijepović, TVCG

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније