Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

03. 07. 2014. 08:23 >> 08:23
19

"PUKLO" ZBOG DPS-A?

Razišli se SDP i Pozitivna

Predstavnici Pozitivne Crne Gore i Socijaldemokratske partije (SDP), sinoć nijesu mogli da se dogovore s kim treba početi pregovore za formiranje lokalne vlasti u Podgorici – saznaje Portal RTCG.

Tačka sporenja bili su eventualni razgovori s DPS-om, što je Pozitivnoj bilo neprihvatljivo.

Pozitivna je, kako je saopštio sagovornik Portala RTCG, odbila da prihvati demokratski princip da se prvo razgovara s najjačima, a to je DPS.

Ove partije će, kazao je naš izvor, imati posebne odborničke klubove u Skupštini Glavnog grada, a u SDP-u očekuju da će im nosilac liste koalicije ELPG Dragan Bogojević dati svoj mandat.

Pregovaračke timove su sinoć predvodili Vujica Lazović i Azra Jasavić.

Izvor iz Pozitivne kazao je Vijestima da je pregovarački tim te partije, koji predvodi Jasavić, tražio da se prvo pregovara sa opozicionim partijama jer su građani glasali za promjene u Podgorici.

“Utisak je da Vujica Lazović, šef pregovaračkog tima SDP, ne vidi drugog partnera osim DPS-a”, kazao je izvor iz Pozitivne.

Koalicija Evropsko lice je na izborima 25.maja osvojila pet mandata. Od toga, po dva pripadaju SDP-u i Pozitvnoj a jedan nosiocu liste Draganu Bogojeviću. 

 

Пратите нас на

Коментари19

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније