Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.Lj.

22. 04. 2024. 15:59 >> 15:59

"loše za oput cg u eu"

CGO: PES da odustane od nauma da Zenović predvodi listu u Budvi

Povodom medijskih navoda da će glavni pregovarač Crne Gore sa Evropskom unijom Predrag Zenović, nositi izbornu listu Pokreta Evropa sad na lokalnim izborima u Budvi u maju ove godine, a uoči sjednice Glavnog odbora PES, CGO poziva i Zenovića i PES da državni interes stave ispred partijskog i partikularnog i da odustanu od ovog nauma.

"Crna Gora se nalazi u krucijalno važnoj fazi trke ka Evropskoj uniji, kada joj se nenadno, i bez zasluga iz Crne Gore, otvaraju velike šanse, što zahtijeve apsolutnu posvećenost svih u institucijama, a primarno pregovaračke strukture. U izazovnim okolnosti koje živimo, staviti ovakav cilj iza partijskog bilo bi krajnje neozbiljno, neodgovorno i štetno", smatrju u Centru za građansko obrazovanje.

Vjeruju da to ne bi doprinijelo ni dobroj percepciji glavnog pregovarača u najširoj javnosti, koja bi upravo sada morala da ga vidi kao iznadpartijsku ličnost sposobnu da, svojom nepristrasnošću, mobiliše najrazličite aktere da doprinesu ovom procesu.

"Jasno je da se ne mogu istovremeno voditi lokalni izbori i kvalitetno raditi na koordinaciji institucija u dostizanju IBAR. Već svjedočimo da prečesto parlamentarna većina zloupotrebljava IBAR u svojim promotivnim, ali i kontroverznim, aktivnostima, a ovo bi osnažilo uvjerenje da je više EU i državama članicama stalo da Crna Gora dobije IBAR nego vlastima u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније