Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.

22. 04. 2024. 11:24 >> 13:32
Čitaj mi:

ABAZOVIĆ

"Vlada predložila "mafija zakon", potpuno suprotan od našeg zakona"

Vlada Crne Gore Milojka Spajića predložila je zakon koji nema veze sa "antimafija zakonom" koji smo mi sačinili, ovo što su oni predložili je "mafija zakon", kazao je lider građanskog pokreta URA Dritan Abazović.

"Predložili su "mafija zakon" i svako ko je nelegalno stekao imovinu može da bude miran sa ovakvim predloženim zakonom", kazao je Abazović. 

On je press konferenciji Građanskog pokreta URA naglasio da se radi o kozmetičkim izmjenama zakona DPS-a koji je već na snazi i koji nije imao nikakvog efekta.

"U periodu od 2015. do 2021. godine ovaj zakon je omogućio samo 6 rješenja o oduzimanje imovine", kazao je Abazović. 

"Andrej Milović uz podršku Milojka Spajića predložio je skoro identičan zakon u kojem ostaje stavka da je potrebna pravosnažna krivična osuda da bi se uopšte pokrenuo postupak odzimanja imovine", dodao je Abazović.

To znači, kako je istakao, da se na taj način nikada neće doći do pokradene imovine.

Naglasio je da je korak u nazad još jedna novina u zakonu, a to je da ovaj postupak tužilaštvo može pokrenuti najkasnije 6 mjeseci od pravosnažne presude. 

"To znači da ako tužilaštvo za 6 mjeseci ne preduzme ništa od ove pravosnažne presude, nikada više ne može da se oduzme imovina" kazao je on.

Pozivao je predstavnike parlamentarne većine da se suprostave ovakvom zakonu.

"Rade li ovo ovo namjerno ili nenamjerno, po mom sudu rade namjerno. Ovo nema nikakve veze sa italijanskim modelom", kazao je Abazović.

Abazović je poručio da je ovaj predloženi zakon Vlade puka suprotnost njihovom predloženom zakonu o oduzimanju imovinske koristi stečene kriminalnom djelatnošću. 

"Naš zakon je u proceduri i mi ćemo se suprostaviti ovome", kazao je Abazović. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније