Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.J.

11. 04. 2024. 15:20 >> 15:20
1

spajić - brej

"Fokus na razvoj, identitetske tenzije su iza nas"

NATO posebno cijeni ulogu Crne Gore u očuvanju mira i smanjivanju regionalnih tenzija, a naša zemlja je spremna da svojim primjerom snažnije doprinese rješavanju otvorenih pitanja na Zapadnom Balkanu, zaključak je susreta predsjednika Vlade Milojka Spajića sa pomoćnikom generalnog sekretara NATO-a za obavještajne i bezbjednosne poslove Skota Breja, koji boravi u posjeti Crnoj Gori. 

"Sa fokusom na ekonomiju i jačanje životnog standarda građana, umjesto na pitanja etničkih podjela vodimo se primjerom razvijenih zemalja poput Singapura u kome je standard građana na nivou da je svako peto domaćinstvo milionersko. Pitanja identitetskih podjela ostavili smo iza sebe - svojim primjerom želimo da budemo pouzdan oslonac cijelom regionu i našim međunarodnim partnerima”, poručio je Spajić. 

Da bi bio prosperitetan region, Spajić je kazao da mora ostaviti prošlost iza sebe i fokusirati se na ekonomiju i razvoj.

"Vrijeme je da na Zapadnom Balkanu standard građana bude na prvom mjestu. Crna Gora je sa izborom 44. Vlade zasigurno krenula tim putem", zaključio je on. 

Iz Vlade je saopšteno da je Spajić podsjetio na sprovođenje Popisa stanovništva, domaćinstava i stanova kao model po kome se mogu rješavati otvorena pitanja i kazao da je Crna Gora spremna da pomogne i doprinese smirivanju tenzija u regionu. 

Prema njihovim riječima, Brej je kazao da NATO izuzetno cijeni konstruktivnu ulogu Crne Gore u regionu.

"Kao zemlja koja nema otvorenih pitanja sa susjedima, u potpunosti usklađena sa zajedničkom vanjskom i bezbjednosnom politikom EU i fokusirana na ekonomski razvoj, Vaša zemlja predstavlja primjer ostalima i pouzdan je partner NATO-a na Zapadnom Balkanu", poručio je Brej.

Na sastanku je, dodaju, bilo riječi o aktuelnim prilikama u bezbjednosnom sektoru i ponovljena puna podrška Crnoj Gori na planu sprovođenja NATO bezbjednosnih prioriteta i politika.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније