Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M. [ Portal RTCG ]

10. 04. 2024. 14:58 >> 06:38

POSLANIK PES-A

Čarapić pozvao partije na parlamentarni dijalog zbor krize u Šavniku

Poslanik Vasilije Čarapić je u ime „Pokreta Evropa sad!“ a i u svojstvu kopredsjedavajućeg odborom za sveobuhvatnu izbornu reformu pozvao sve političke subjekte koji imaju svoje predstavnike u Skupštini Crne Gore da započnu parlamentarni dijalog sa ciljem pronalaženja modela kojim bi se razriješila politička kriza u Šavniku koja je posljedica nemogućnosti završetka izbora za odbornike koji su započeti još u oktobru 2022. godine.

"Kao što je svima poznato, po važećem crnogorskom izbornom zakonodavstvu je načelno moguće sprovesti izborni ciklus na demokratskom nivou, iako se ono pokazalo kao manjkavo u mnogo segmenata i postoji opšti konsenzus treba sprovesti reforme. Međutim, izbori za odbornike u Skupštini opštine Šavnik se ne mogu sprovesti na dva biračka mjesta već 19 mjeseci i to iz čisto političkih razloga. Kako je evidentno da je problem u Šavniku pretežno političke, a ne pravne prirode, to smatram da je opravdano povesti široki politički dijalog a sve sa ciljem da dođemo do pravnog rješenja za ovu krizu, poštujući na taj način vladavinu prava kao naš najznačajniji društveni koncept", saopšto je Čarapić.

Kako kaže, budući da je prilikom svih prethodnih pokušaja rješavanja ove krize koji nisu dali rezultate izostajao parlamentarni dijalog, "vjerujem da kao politički subjekti koji diktiraju procese u zemlji imamo i društvenu odgovornost da sada započnemo dijalog i na tom osnovu dođemo do rješenja".

Čarapić je inicijativu posalo klubovima poslanika u Skupštini.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније