Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.

10. 04. 2024. 12:07 >> 07:05
Čitaj mi:

SKUPŠTINA

Za Savjet ASK devet kandidata

Za članove novog Savjeta Agencije za sprečavanje korupcije javilo se devet kandidata. Prema saznanjima Portala RTCG kandidati su Dragana Šuković, Veselin Vujanović, Miodrag Martinović, Ljubisa Konatar, Mehmedin Tahirović, Slavica Mirković, Mladen Tomović, Kalina Adrović Vulić i Milica Milutinović.

U komisiji koja će utvrditi listu kandidata za Savjet su Momčilo Leković i Jevto Eraković, predstavnik Sudskog savjeta Miodrag Iličković, predstavnik Tužilačkog savjeta – Miroslav Turković i predstavnik NVO sektora Pavle Ćupić (Građanska alijansa).

Od 31. jula 2023. godine rad Agencije za sprečavanje (ASK) korupcije nema ko da kontroliše jer je istekao mandat bivšem Savjetu. 

Nakon junskih parlamentarnih izbora novi saziv Skupštine Crne Gore konstituisan je 27. jula prošle godine, ali je šef parlamenta izabran tek 31. oktobra.

Prema Zakonu o sprečavanju korupcije, Savjet ASK ima niz nadležnosti – bira i razrješava direktora Agencije, donosi Statut i akt o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta, inicira unapređenje rada Agencije, vrši provjeru podataka iz izvještaja o prihodima i imovini direktora Agencije…

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније