Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

K. J.

26. 03. 2024. 20:11 >> 20:11
1
Čitaj mi:

sastanak sa Almom Zadić

Milatović: Dobijanje IBAR-a biće pokazatelj napretka

Dobijanje Izvještaja o ispunjenosti privremenih mjerila (IBAR) biće jasan pokazatelj napretka i dodatan impuls ubrzanju integracionog procesa Crne Gore, ocijenio je predsjednik države Jakov Milatović.

Milatović je to rekao na sastanku sa austrijskom ministarkom pravde Almom Zadić, na kojem je saopšteno da su odnosi Crne Gore i Austrije odlični i prijateljski.

Na sastanku je, kako je saopšteno iz Milatovićevog kabineta, potvrđena snažna podrška Austrije evropskom putu Crne Gore.

Milatović je podsjetio na rezultate koje je Crna Gora postigla u prethodnom periodu, posebno na polju jačanja vladavine prava i nezavisnosti institucija.

“On je dodao da će dobijanje IBAR-a biti jasan pokazatelj napretka i dodatan impuls ubrzanju integracionog procesa naše zemlje”, kaže se u saopštenju.

Milatović je naglasio da je značajna podrška Austrije i kroz podizanje svijesti ostalih članica o važnosti snaženja politike proširenja, kada je u pitanju Crna Gora.

Zadić je navela da zvanični Beč cijeni napredak koji je Crna Gora do sada ostvarila na unutrašnjem planu i iskazala podršku daljim reformskim procesima.

“Dodala je da naša država predstavlja značajnog partnera Austriji na Zapadnom Balkanu koja svojim primjerom pruža važan doprinos jačanju stabilnosti i napretku regiona”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da su Zadić i Milatović zadovoljni odličnom bilateralnom saradnjom u brojnim oblastima, sa akcentom na odbranu, unutrašnje poslove, jačanje vladavine prava i unapređenje demokratskih standarda.

“Istaknuto je da je potrebno unapređenje saradnje na ekonomskom planu i veće prisustvo austrijskih investicija”, dodaje se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније