Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.

13. 03. 2024. 22:45 >> 22:54
Čitaj mi:

Stjepović

"Šaranović dosljedno poštuje institucionalne procedure"

Premijer Milojko Spajić ne samo da je nezakonito izabrao v.d. direktora Uprave policije, već je isto učinio mimo utvrđenog dnevnog reda, kazao je predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike i poslanik Demokrata Duško Stjepović.

"U vezi sa grotesknim navodima poslanika Pokreta Evropa sad, Darka Dragovića, u kojima ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića optužuje za nečesovi “institucionalni haos”, kolegi Dragoviću, inače pravniku i advokatu, postavljamo sljedeće jednostavno pitanje: Možete li nam reći, kao pravnik i kako vidimo vrstan poznavalac Zakona o unutrašnjim poslovima, do te mjere da ste i jedini stav na koji se pozivate uspjeli da promašite, po kojem to članu Zakona o unutrašnjim poslovima Vlada može zaključkom da ovlasti premijera da preuzme nadležnosti ministra unutrašnjih poslova i koji to član Zakona propisuje da je Premijer taj koji može da predloži vršioca dužnosti direktora policije", poručuje Stjepović u reagovanju na izjave poslanika Pokreta Evropa sad Darka Dragovića.

On je istakao da je u konkretnom slučaju, nižim pravnim aktom - zaključkom Vlade derogiran Zakon o unutrašnjim poslovima i da je Zakon, tvrdi, brutalno suspendovan kroz pravno bezakonje onih članova Vlade koji su zaključkom ovlastili premijera Spajića da predloži vršioca dužnosti direktora policije i da istog kasnije na osnovu zaključka nezakonito i izglasaju.

"Možda bi, kolega Dragoviću, umjesto prakse, ubuduće više trebalo da se bavite pravnom suštinom, kako bi pravni gafovi ovog tipa za Vas postali prošlost, a ne pravilo. Nije Vam prvi put, gospodine Dragoviću, da netačno informišete javnost, tvrdeći da gospodin Šaranović nije želio da predloži drugog kandidata, već je isto učinio sa upitom ministrima da se izjasne da li će ga podržati i gle čuda, rekoše da ne, već je očito neko pomislio da je ovo rulet, gdje ćemo se igrati sa imenima, a gdje će onaj kome je to Zakon dao za pravo i ko treba da preuzme odgovornost, predložiti nekog ko ne ispunjava visoke profesionalne i etičke standarde, na kojima insistira ministar unutrašnjih poslova", kazao je Stjepović.

Navodi da je Spajić nezakonito izabrao v.d. direktora policije, te da je to učinio mimo utvrđenog dnevnog reda.

"Ali, Vama ne vrijedi objašnjavati pravnu problematiku, jer je ona činom kršenja zakona, i izborom lica koje nije, prema pisanju medija, prošlo poligraf, za Vas potpuno irelevantna", naglasio je Stjepović.

Stjepović ističe da Ministarstvo unutrašnjih poslova i ministar Šaranović dosljedno poštuju institucionalne procedure i nadležnosti koje su im zakonom dodijeljene.

"Ministar Šaranović nastaviće da djeluje u skladu sa zakonom i u isključivom interesu građana Crne Gore, a ne u interesu kriminalnih klanova i glasnogovornika starog režima, od kojih su neki, gle čuda, baš jutros proslavljali nezakonito postavljanje Aleksandra Radovića za vršioca dužnosti direktora Uprave policije", zaključuje Stjepović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније