Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

K. J.

09. 03. 2024. 14:30 >> 14:45
Čitaj mi:

SASTANAK SA BEČIĆEM

Tilman: Kucate na evropska vrata

Predsjednik Demokrata i potpredsjednik Vlade Crne Gore Aleksa Bečić susreo se, tokom boravka u Bukureštu na EPP kongresu, sa poslanikom CDU, Kubanom Tilmanom, koji je rekao da Crna Gora kuca na evropska vrata ali da tačan datum ulaska u EU ne može reći.

"Saradnja između Vlade i Parlamenta je već u prvih par mjeseci od uspostavljanja nove vlasti dovela do rezultata koje smo godinama čekali. Reizbor sedmog sudije Ustavnog suda, vrhovnog državnog tužioca, kompletiranje Sudskog savjeta i izvođenje Centralne banke Crne Gore iz v.d. stanja izborom prve guvernerke u istoriji Crne Gore, ključni su koraci na polju institucionalne i društvene stabilizacije”,istakao je Bečić, piše u saoštenju.

Dodao je da je saradanja između bezbjednosnog sektora, SDT-a i drugih nadležnih tužilaštava rezultirala je svakodnevnim hapšenjima, procesuiranjima, razbijanjem lanaca krijumčarenja i zapljenom ogromnih količina cigareta i narkotika, a tom prilikom je uhapšen veliki broj policijskih i carinskih službenika koji su bili dio kriminalnih struktura.

Kazao je da vlast u Crnoj Gori ima jedinstvenu priliku da zemlju učini prvom narednom članicom EU.

"To je naša istorijska šansa i nećemo je propustiti”, zaključio je Bečić.

Tilman je istakao da su svi evropski partneri svjesni da se Crna Gora nalazi na pravom putu kao i da je jasno da se odlučnim koracima približava Evropskoj uniji.

“Vaši rezultati u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, ali i rezultati koje ostvarujete na svim drugim poljima vašeg političkog djelovanja, ovdje su dobro poznati i značajno mijenjanju percepciju Crne Gore u Briselu i među državama članicama. Upravo iz tog razloga, Crna Gora zavrjeđuje našu još snažniju podršku. Ja vam ne mogu obećati tačan datum ulaska, ali znam da već kucate na evropska vrata”, naglasio je Tilman.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније