Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

23. 05. 2014. 08:29 >> 08:31
3

ŽURIĆ TVRDI

Cilj DPS-a nije vlast radi vlasti

Za protekle četiri godine bjelopoljska lokalna samouprava uložila je preko 105 miliona eura u značajne infrastrukturne projekte. Za prvog čovjeka grada i nosioca liste „Za evropsko Bijelo Polje Milo Đukanović“, Aleksandra Žurića, kapitalna investicija je izgradnja zaobilaznice vrijedne 28 miliona eura. Pored toga, Zurić izdvaja izgradnju vrtića, stambenih objekata za korisnike socijalne zaštite, gradske garaže, mosta u Strojtanici, sportske hale.

 

Pored izgradnje značajnih infrastrukturnih objekata u proteklom periodu, prema riječima Žurića, donijet je niz akata značajnih za građane.

„Usvojen je i strateški plan razvoja opštine za period 2012 -2016. godine, koji je definisao pravce razvoja naše opštine u budućem periodu, usvojen je i prostorno-urbanistički plan koji će artikulisati oblik i način rada, proglašene su četiri biznis zone sa svim zakonskim benefitima, otvorili Azmont centar za obuku radnika i proglasili set mjera za podsticaj poljoprivrede, koji je nagrađen od Zajednice opština Crne Gore i OSCE-a kao najbolja lokalna praksa u regionu. Sve su to vidljivi rezultati lokalne uprave, ali bih kroz ovo učinjeno ipak pomenuo i šta su budući projekti, za koje smo već napravili planove, sklopili finansijsku konstrukciju i uskoro očekujemo početak realizacije tih projekata koji bi trebali da daju i odgovor na vaše pitanje ta građani mogu očekivati poslije 25. maja“, kazao je Žurić u intervjuu Pobjedi.

Govoreći o tome što će biti prioritet u njegovom budućem radu, Žurić je pomenuo otvaranje bjelopoljske strane Bjelasice kroz dva segmenta realizacije tog projekta, kao i valoriyaciju Đalovića pećine.

„Projekti Đalovića pećine i Bjelasice spadaju u razvojne projekte koji će riješiti dobar dio problema koji opterećuje mnoge bjelopoljske porodice, a to je nezaposlenost. Moramo zaključiti da je Bijelo Polje imalo značajan impuls i značajne rezultate kada je u pitanju ulaganje u infrastrukturu u protekloj deceniji, ali ekonomija nije to pratila na identičan način. Moglo bi se reći da je država ispunila svoju osnovnu ulogu time što je radila na unapređenju ukupnog ambijenta ne bi li to privuklo investitore koji će stvarati nova radna mjesta“, kazao je on.

Poručio je i da cilj DPS-a u Bijelom Polju nije da isključivo osvoji vlast radi vlasti.

„Bićemo otvoreni za razgovore sa svim političkim strukturama koje razmišljaju o ključnim problemima i o razvoju Bijelog Polja na isti ili sličan način kao i DPS. U ovom trenutku nijesmo pravili neke posebne dogovore, kao što se i vidi. Procijenjeno je da će svaka od političkih partija imati priliku da iznese pred birače svoje specifičnosti 25. maja i da kroz to testira svoju poziciju u biračkom tijelu i da ćemo o eventualnim koalicijama razgovarati nakon izbora“, kazao je on.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније