Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

21. 05. 2014. 10:51 >> 12:24
4

21. MAJ

Partije čestitale Dan nezavisnosti

Crnogorske političke partije čestitale su građanima 21. maj, Dan nezavisnosti.

 

Nosilac liste Evropsko lice Podgorice, Dragan Bogojević kazao je da se 21. maj slavi kao simbol i pobjedu građanske Crne Gore.

„Put stvaranja stabilne Crne Gore utemeljene na evro-atlanskim vrijednostima je san koji još uvijek sanjamo. I koji ćemo dosanjati samo ukoliko gradimo demokratsku i pravednu državu i društvo olidarnosti, zajedništva i tolerancije, bez obzira na svaku vrstu pripadnosti ili opredjeljenja. Uvjeren sam da će sve nas u Crnoj Gori ovaj svijetli datum sve više spajati  i ujedinjavati, i da će nas sve više podsjećati na to da je svaka borba ostvarenje cilja kome je konačno ishodište sloboda dostojna čovjeka. Nek je vječna Crna Gora“, poručio je on.

Bošnjaci privrženi Crnoj Gori

I Bošnjačka stranka čestitala je Dan nezavisnosti poručujući da su Bošnjaci u brojnim istorijskim prilikama iskazali privrženost demokratskoj Crnoj Gori.

„Kao rijetko koji od naroda, na referendumu o državnoj nezavisnosti su, gotovo plebiscitno, konstituisali Crnu Goru kao samostalnu i nezavisnu državu i dali joj političko-pravne temelje ustavne demokratije i multinacionalnog društva“, navodi se u čestitki te partije.

Bošnjačka stranka će, kako su saopštili, i dalje učestvovati u jačanju Crne Gore i njenih institucija stabilnog i demokratskog društva utemeljenog na višenacionalnom i viševjerskom skladu i  poštovanju različitosti, kao i u posvećenosti evropskim integracijama.

Pajović: Vratili smo stabilnost i suverenitet

Praznik je čestitao i lider Pozitivne, Darko Pajović koji je naveo da smo obnovom državnosti Crnoj Gori vratili ono što joj pripada – slobodu i suverenitet. 

"Uvjeren sam da ćemo sa istom odlučnošću, snagom i istrajnošću obnoviti i princip solidarnosti u našem društvu - princip koji nas je održao kroz vjekove i koji je promovisao uzajamnu brigu i razumijevanje za potrebe drugih", naveo je Pajović.

On je dodao da su danas pred Crnom Gorom veliki, ali dostižni ciljevi uspostavljanja države socijalne pravde i utemljenja vladavine prava koji će, kako tvrdi, ujedno značiti istinsku stabilnost države.

"Isto tako, uvjeren sam da ćemo gradeći državu u svim njenim segmentima ukorijeniti političku kulturu u kojoj je država iznad svake partije i u kojoj svaki pojedinac ima jednake šanse u potrazi za srećom", kazao je Pajović.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније