Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.Č.J.

22. 02. 2024. 16:57 >> 16:57

AMBASADORKA BEN DAVID MINISTRU IVANOVIĆU

Švedska želi Crnu Goru u EU

Crnoj Gori je mjesto u porodici zemalja članica EU, Švedska želi da vas vidi u Uniji kao 28. članicu, kazala je ambasadorka Kraljevine Švedske u Crnoj Gori na nerezidentnoj osnovi Anika Ben David.

Ben David je to kazala tokom sastanka sa ministrom vanjskih poslova Crne Gore Filipom Ivanovićem.

Ambasadorka Ben David je ocijenila da je Crna Gora, u kratkom vremenskom roku, uradila puno na planu reformi iz EU agende, te izrazila snažnu podršku Švedske daljem napretku naše zemlje na evropskom putu.

„Crnoj Gori je mjesto u porodici zemalja članica EU. Švedska želi da vas vidi u Uniji kao 28. članicu, Crna Gora to zaslužuje i nastavićemo da vam pružamo punu podršku na tom putu“, kazala je ambasadorka.

Kako se navodi u saopštenju MVP-a, sagovornici su ocijenili da dvije zemlje u kontinuitetu razvijaju prijateljske odnose, dodatno ojačane snažnom podrškom Švedske Crnoj Gori u ostvarenju punopravnog članstva u Evropskoj uniji.

„Odlučni smo da nastavimo putem reformi i upješno okončamo reformske procese započete u prethodnom periodu sa ciljem ubrzanja pregovora o prustupanju Uniji“, kazao je ministar.

Ukazao je na važnost napredovanja ka EU prema principu individualnih zasluga, koje će, kako je istakao, pratiti reforme unutar same EU, kako bi Crna Gora ostvarila svoj glavni vanjskopolitički cilj i postala prva naredna članica Unije.

Na sastanku je bilo riječi i o jačanju bilateralne saradnje u oblastima od obostranog značaja, a izražena je nada da će odnosi dvije zemlje uskoro biti dodatno unaprijeđeni savezništvom u okviru NATO-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније