Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.Č.J.

04. 02. 2024. 15:11 >> 15:11
Čitaj mi:

20 godina liberalne partije

"Novi politički model i platforma za novo vrijeme"

Liberalna partija (LP) najavila je da će na Svečanoj konferenciji koja će biti održana povodom 20 godina postojanja usvojiti novi, inovirani Program, Statut i, kako su kazali, ostala dokumenta važna za identitet liberala u budućnosti.

Tu odluku usvojio je Glavni odbor partije.

"Ocijenjeno je da je neophodno trasirati put razvoja Crne Gore za naredne dvije decenije, što su liberali uvijek i radili, i ponuditi odgovor na izazove savremenog svijeta", navodi se u saopštenju LP.

Glavni odbor, kako se dodaje, ovlastio je rukovodstvo i Predsjedništvo LP da u tom cilju aktivno radi na "kreiranju novog političkog modela i platforme liberala za novo vrijeme".

"Takav pristup podrazumijeva i jačanje saradnje i umrežavanje LP sa ideološki bliskim organizacijama i pojedincima i cilju jačanja ideje građanske politike i ostvarivanja ciljeva otvorenog društva, društva ekonomskog blagostanja i dostizanja standarda i članstva EU", navodi se u saopštenju.

Iz Liberalne partije najavili su i da će njihovo rukovodstvo u saradnji sa stručnom javnošću i međunarodnim partnerima, tokom tekuće godine ponuditi takva konkretna rješenja kako organima partije tako i cjelokupnoj javnosti i građanima.

"Takođe, Glavni odbor podržao je aktivnosti u cilju pripreme Liberala za nastup na lokalnim izborima koji će se održati ove godine", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније