Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.Č.J.

01. 02. 2024. 17:17 >> 17:17
1
Čitaj mi:

POČINJE SJUTRA U LIONU

URA na Kongresu Zelenih glasa o kandidatima za predsjednika EK

Delegacija Građanskog pokreta URA učestvovaće na Kongresu Zelenih Evrope, koji se od 2. do 4. februara održava u Lionu u Francuskoj.

Kako navode iz GP URA poziv je, predsjedniku URE, Dritanu Abazoviću i članovima rukovodstva Mileni Vuković, Mileti Radovaniću i Milijani Vukotić, uputila kopredsjednica Zelenih Evrope, Melani Fogel.

"Ovogodišnji Kongres je od izuzetne važnosti jer su u fokusu predstojeći evropski izbori, koji se održavaju od 6. do 9. juna ove godine u državama članicama Evropske unije. Kongres će izabrati i vodeće kandidate za predsjednika Evropske komisije u ime Zelenih. Takođe, odlučivaće se o kampanji i programu koji će biti ponuđen na pomenutim izborima. URA će kao punopravna članica Zelenih Evrope imati svoje obraćanje Kongresu i glasati kako o nosećim kandidatima, tako i o programu", saopštili su iz URE.

Kongresu će, kako navode, prisustvovati brojni EU poslanici, ministri i članovi vlada država u kojima su Zeleni Evrope dio vlasti. Biće, kažu, riječi i o trenutnoj bezbjednosnoj situaciji i pravcima daljeg jačanja i razvoja Evropske unije.

"Delegacija URE, predvođena predsjednikom Abazovićem, će imati niz bilateralnih susreta u toku trajanja Kongresa. Iskoristićemo priliku da, još jednom, na listi prioriteta istaknemo spremnost i potrebu da Crna Gora bude prva naredna članica Evropske unije. A poznato je već da na tom putu URA i Crna Gora imaju punu podršku i pomoć Zelenih Evrope", zaključili su iz GP URA.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније