Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

K. J.

17. 01. 2024. 13:18 >> 13:20

Gorčević sa Kunom

"Odlučni da unaprijedimo ekonomiju i kvalitet života"

Odlučni da da razvijamo ekonomiju i unapređujemo kvalitet života naših građana. U tom dijelu želimo dalje da razvijamo bilateralne odnose sa NR Kinom i realizujemo projekte u oblastima od obostranog interesa, poručila je ministarka evropskih poslova Maida Gorčević koja se danas sastala sa ambasadorom NR Kine u Crnoj Gori Fan Kunom.

Ona je kazala da je Vlada Crne Gore postavila ambiciozne ali realne ciljeve kako bi naša država u srednjoročnom periodu ispunila sve uslove i dostigla spremnost za članstvo u EU.

"Snažno smo opredijeljeni da gradimo društvo koje se temelji na vladavini prava i evropskim vrijednostima", kategorična je Gorčević.

Sagovornici su, kako piše u saopštenju zadovoljni zbog prijateljskih odnosa i uspješne saradnje između dvije države u velikom broju oblasti, među kojima se posebno ističu oblasti razvoja infrastrukture, kao i kulturna i naučno-obrazovna saradnja.

"Ministarka je upoznala ambasadora sa ciljevima i planovima Vlade usmjerenim na intenziviranje reformskih aktivnosti i ubrzanje procesa pristupanja EU. Ambasador Fan Kun je pozdravio rezultate koje Crna Gora ostvaruje u procesu pristupanja EU. Izrazio je zadovoljstvo realizacijom krupnih infrastrukturnih projekata i prenio zainteresovanost kineskih institucija i kompanija za saradnju na realizaciji saobraćajnih i energetskih projekata, kao i za unapređenje ekonomske saradnje", piše u saopštenju.

Kun je naveo da izgradnja prve dionice auto-puta predstavlja značajno obilježje dobrih bilateralnih odnosa dvije države.

"Želimo da unaprjeđujemo našu saradnju i, kroz realizaciju važnih kapitalnih projekata, damo doprinos daljem razvoju Crne Gore i snaženju prijateljskih veza naša dva naroda“, kazao je Kun.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније