Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

K. J.

16. 12. 2023. 16:31 >> 16:33
4
Čitaj mi:

NEGODUJU ZBOG NAGRADE BIVŠEM PREDSJEDNIKU

DNP: Đukanović se kiti priznanjem za koje prvi put čujemo

Demokratska narodna partija negoduje što je bivši predsjednik Crne Gore Milo Đukanović u Veneciji dobio međunarodnu nagradu “Zlatni lav za životno djelo”, jer smatraju da je trebalo da dobije “nagradu za životno nedjelo”.

Kako su naveli u saopštenju, “takve reference zvuče prividno spektakularno, ali je sva priča o visokoj nagradi Đukanoviću u nekoj italijanskoj regiji na klimavim nogama”.

“I više djeluje kao ironija na desetine afera koje su “krasile” njegov režim do 30. avgusta 2020. godine kad ga je narod i definitivno poslao na margine istorije. Nakon fijaska u Crnoj Gori za sve što je loše uradio narodu ove zemlje, nakon brojnih optužnica, a zbog jedne je morao svjedočiti upravo u Italiji, zemlji iz koje sad dobija bizarnu lavlju nagradu, Đukanović se kiti priznanjem za koje prvi put čujemo i da postoji. I pritom trijumfalno ističe da nagrada nije samo njegova, nego i svih naših građana koji su doprinijeli da Crna Gora postane “uspješna evropska priča””, piše u saopštenju.

Ističu kako je za vrijeme vladavine Đukanovića, Crna Gora u svijetu prepoznata “najviše kao uspješna mafijaška priča, oaza državnog šverca i kriminala, sukoba mafijaških klanova, uličnih ubistava pri kojim su stradali čak i nedužni građani”.

“Crna Gora je u vremenu Đukanovića prepoznata i po kriminalnoj udruzi sudstva, policije i režima, u kojoj je privatizovano sudstvo odrađivalo poslove za svog šefa i kroz jeftinu montažu državnog udara ne bi li se uklonili glavni politički protivnici i osvjedočeni borci za pravednu Crnu Goru. Đukanović je dao bizaran pečat imidžu Crne Gore, u kojoj su afere godinama zataškavane bez sudskih epiloga, ali će u vremenu pred nama biti reaktivirane, a među njima su i: afera SČ, “Telekom”, “Limenka”, “Listing”, “Kombinat aluminijuma”, “Abu Dabi fond” i transakcije preko Prve banke brata Đukanovića, kao i “Klap”, “Vardar”, “Boksiti”, “Plantaže”, “Željezara”, “Ničija kuća”, itd...”, navode u saopštenju.

Kažu da, ako je Đukanović za sve ove afere dobio nagradu, “onda je to dokaz više za dvostruke aršine Zapada i krivljenje slike o Crnoj Gori kad se šef režima tokom tri decenije rotirao bivajući čas predsjednik, čas premijer”.

“No, kao da svi koji žive u Crnoj Gori nijesu iz Crne Gore, Đukanović slavodobitno ističe činjenicu da ta nagrada iz jedne regije u Veneciji pripada, u stvari, svima onima koji su doprinijeli napretku Crne Gore. Ali je problem što su svi oni, koji su doprinijeli napretku Crne Gore danas na suprotnoj strani od Đukanovića, oni koji su ga i poslali u muzej voštanih figura definitivno ga smještajući u političku prošlost, kojoj neće moći udarati glazuru namještenim nagradama za koje bi valjalo saznati i koliko je za njih plaćeno, i gdje”, piše između ostalog, u saopštenju.

 

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније