Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ A.B. ]

31. 10. 2023. 15:10 >> 06:30
2

SPAJIĆ NA KONFERENCIJI

"Priča o prodaji EPCG je lažna vijest, ne ukidamo fond PIO"

Novi premijer Crne Gore Milojko Spajić kazao je danas na konferenciji za medije da su optužbe bivšeg premijera Dritana Abazovića da će zadužiti državu niske i da ih ne treba puštati u etar.

"To su poznate floskule dotičnog gospodina. Ne znam zašto je to sad priča, nije izborna kampanja i neće uticati na rejting njegove partije. Pozdravljam transparentnost da se sve to preda SDT. Ali, to su lude izjave i to je toliko nisko", dodao je Spajić.

Novi premijer tvrdi i da je priča o prodaji Elektroprivrede lažna informacija.

"Ja ne znam od koga je to došlo. Nikad to nisam rekao ni u kakvom formatu. Ja sam samo prije dvije godine rekao da obveznice EPCG treba izdati na londonskoj berzi. Ali, to što finansijski nepismeni ljudi ne razlikuju pojam izdati obveznice na betzi i prodaju akcija, to nije moj problem. Ja zaista želim da ih edukujem i želim da im platim edukaciju. To je elementarna finansijska pismenost", istakao je Spajić. 

Poručio je da neće biti ukinut Fond PIO, ali će biti razmotren način njegovog finansiranja.

"Ni Fond za zdravstvo nije ukinut, niti je ikad imao budžet od nula eura, kako je tvrdio Abazović. Fond PIO će da ostane, s tim što ćemo razmotriti nivo poreza i doprinosa", dodao je Spajić. 

Novi premijer tvrdi di da penzije neće biti ugrožene porgramom Evropa sad 2.

Tvrdi da neće povećavati PDV, već da će se posvetiti suzbijanju sive ekonomije. On je najavio da će ubuduće poslije svake sjednice Vlade imati konferenciju, a razmotriće da li će se novinarima obraćati premijer ili neko od ministara.

"Program Evropa sad 2 sam već predstavio i da identičan je kao program Evropa sad 1. Želimo da podstaknemo što veće zarade i veće penzije", zaključio je Spajić. 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније