Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

М.М.

13. 10. 2023. 16:51 >> 16:51

PREMIJER SA STUDENTIMA

"Odluka da CG postane članica NATO-a dobila puni smisao"

Mnogo je izazova u savremenom svijetu. Odluka da Crna Gora postane punopravna članica NATO - 2023. godine dobila je svoj puni smisao, kazao je premijer Dritan Abazović tokom razgovora sa studentima političkih nauka.

Kabinet predsjednika Vlade je u okviru otvorenih vrata, a u cilju snaženja transparentnosti, upriličio posjetu predstavnika Unije studenata političkih nauka Crne Gore koji su iskazali interesovanje za posjetu Vladi kako bi se oni koji se pripremaju da budu diplomate, politički lideri, socijalni radnici i novinari upoznali sa načinom rada izvršne vlasti.

Studente je primio predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović koji je studentima poželio dobrodošlicu i zahvalio im se na posjeti i intresovanju.

U kontekstu razgovora o vanjskoj politici studenti su se interesovali za doprinos Crne Gore međunarodnim organizacijama i efekata članstva u NATO.

“Mnogo je izazova u savremenom svijetu. Odluka da Crna Gora postane punopravna članica NATO - 2023. godine dobila je svoj puni smisao” kazao je premijer.

Kako je saopšteno iz Vlade, predstavnici studenata iskazali su interesovanje i za lokalne teme, kao što je toplifikacija Pljevalja, izgradnja puteva u opštini Rožaje, investicija u Bijelo Polje, vodosnabdijevanje u Baru i istakli da je sa nivoa centralne vlasti potrebno jačati lokalnu infrastrukturu kako bi se stvorili uslovi da se mladi vrate u svoje gradove gdje bi započeli radni angažman i zasnovali svoje porodice.

Abazović je kazao da je najvažniji fokus rada Vlade unaprjeđenje životnog standarda građana.

“Optimističan sam kad je Crna Gora u pitanju. Prostora za napredak ima”, istakao je premijer.

Osim tema unapređenja studentskog standarda, zapošljavanja i smještaja u studentskim domovima studenti su sa premijerom razgovarali na teme razvoja turizma, privrede i jačanja infrastrukture.

Studente je ugostio i generalni sekretar Vlade Boris Marić. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније