Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Портал РТЦГ

17. 08. 2023. 17:59 >> 17:59
7

MILAN KNEŽEVIĆ

"Katnić bolje da je igrao kladionicu nego što je ovo radio"

Lider Demokratske narodne partije i lider parlamentarne koalicije „Za budućnost Crne Gore“ Milan Knežević kazao je, komentarišući informaciju da je Viši sud nedavno potvrdio optužnicu protiv bivšeg gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Miga Stijepovića, koji je okrivljen za pranje novca u slučaju „Koverta“ da se aktuelizovanjem ovog pitanja sada postavljaju nove prepreke za povratak Duška Kneževića u Crnu Goru.

"Mislim da se na ovaj način institucionalno postavljaju nove prepreke za povratak Duška Kneževića u Crnu Goru. Očigledno da njegov povratak u Crnu Goru nekome ne odgovara, i ovim formalnim centrima moći, neformalnim centrima moći, i ovim ljudima koji su sad kroz raznorazne mahinacije zauzeli investicioni biznis prostor koji je u značajnoj mjeri pokrivao Duško Knežević sa dovođenjem velikih investitora, recimo Arapa", kazao je Knežević.


Tvrdi da je dovođenjem Bila Klintonta, pa i Pamele Anderson, Knežević u tim godinama najviše uradio na toj promociji evropskih i NATO standarda u Crnoj Gori.

"E sad kad bi se vratio Duško Knežević i kad bi pale ove optužnice protiv njega, ili imao suđenje i da se brani sa slobode, jasno je da Duško Knežević ne bi sjedio skrštenih ruku, on bi doveo nove investitore i nastavio bi da se bavi onim sa čime se bavio dok nije napustio Crnu Goru", smatra Knežević.

Ali, kako kaže, Duško Knežević je čuvar još uvijek mnogih tajni ovih ljudi bivšeg režima, bivšeg establišmenta, i to ne samo državnika, nego i tužilaca i sudija, i mnogih iz svijeta politike i biznisa.

"Neophodno je, dakle, da prvo tužilac sa dignitetom odbije ovakvu optužnicu, ako neće tužilac inda mora sud da odbaci ovakvu apsurdnu optužnicu“, smatra Knežević.

Knežević je kazao da u zatvoru, pored Saše Čađenovića treba da se nađe i Milivoje Katnić, a da uz Vesnu Medenicu i Blaža Jovanića treba da se nađe još uhapšenih.

"Ne može ni Vesna Medenica jedina da bude u zatvoru, a da ne budu u zatvoru sudije koje su po njenim nalozima donosile nezakonite presude. Ne može ni sam Blažo Jovanić da bude u zatvoru, mora neko ispod njega iz Privrednog suda da bude optužen. Za razliku od svih njih koji nisu poštovali moju prezumciju nevinosti nego su me osudili prije nego što su podigli optužnicu, ja poštujem njihovu prezimciju nevinosti", kazao je Knežević.

Kaže da je DF tražio da se rasformira Specijalno državno tužilaštvo.

"Kamo sreće da nas je poslušala tadašnja parlamentarna većina. Ovako, nakalemljeno, tamo lutaju duhovi Milivoja Katnića, nekoliko duhova Mivioja Katnića luta tužilaštvom, jer je on višedimenzionalna, višeslojna ličnost. Tajnovidac, po svemu i svačemu, bolje da igrao kladionicu nego što je ovo radio, možda bi tamo nešto dobio. Uglavnom, mi ne može bez opotpune izmjene sastava u SDT-u i ostalim tužilaštima", kazao je Knežević.

Osvrnuo se i na aktuelni Tužilački savjet.

"Pogledajte kakav nam je Tužilački savjet. Vjerujte, pojedini nisu izlazili iz kancelarije da budu izabrani za članove tužilačkog savjeta, a sad učestvuju u ozbiljnim nepravilnostima i kršenju zakona, sad su oni ugledni pravnici sa još uglednijim pravnicima iz vremena Milivoja Katnića i nisu se smjeli od njega čuti“, kazao je Milan Knežević u emisiji Klub A na A plus TV.

 

 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније