Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

K. J.

05. 08. 2023. 15:38 >> 15:39
1

MURATOVIĆ

“Demokrate i URA privjesci i marionete DF-a”

Na danas održanoj pres konferenciji Evropskog tima za Nikšić, šef Kluba odbornika DPS-LP Boris Muratović kazao je da do rasprave o osnovanoj inicijativi za smjenu Marka Kovačevića nije došlo "zahvaljujući privjescima i marionetama Demokratskog fronta – Demokratama i Uri."

“Demokratski front je takav kakav je i oni to ne kriju, dok se ove dvije partije kunu u svoju demokratiju i privrženost evropskoj agendi. Ipak, kada treba izabrati između principa i šačice vlasti, oni uvijek biraju ovo drugo. U prilog tome koliko se oni samo deklarativno zalažu za demokratiju govori činjenica da nijesu čak smjeli ni govoriti o pomenutoj inicijativi, povlačeći je sa dnevnog reda. Demokrate i URA ovim činom prećutno podržavaju negatore crnogorske države, nepoštovaoce državnih simbola i himne Crne Gore i nipodaštavaoce slavne crnogorske istorije”, istakao je Muratović.

U prilog opravdanosti ove inicijative, kako je kazao, govori i to da je protiv Kovačevića podnijeta krivična prijava i da je od strane nadležnog tužioca konstantovano kako se u njegovim radnjama stiču elementi krivičnog djela „povreda ugleda Crne Gore“.

“Kovačević je neko za koga se vezuju brojni ekcesi od kada je stupio na funkciju predsjednika opštine, pa imamo njegovo negiranje genocida u Srebrenici, zatim podnošenje raporta Milici Zavetnici u Skupštini Republike Srbije, između ostalog kazavši da je Srbija njegova matica, prisustvo parastosu ozloglašenom ratnom zločincu Draži Mihailoviću, opstruirao je proslavu državnih praznika, a uriniranje po spomeniku narodnom heroju je okarakterisao kao komunalni problem, dok su im zasmetali i pojedini nazivi ulica, poput Partizanski put i Narodnih heroja, ali smo ih spriječili u namjeri da i to mijenjaju”, rekao je on.

Muratović je podvukao da ispružen srednji prst tokom intoniranja crnogorske himne nije izolovana situacija, već samo jedna u nizu kada glavni akter sam sebi „skače u stomak“, a kada dođe pred svršen čin počinje izigravati žrtvu, uz obaveznu retoriku da je ugrožen jer je Srbin.

“Potpuno očekivana je i njegova današnja retorika, prije smo bili ideološki mutanti, u našim djelima se po njegovim riječima ogledao fašizam, prebrojavao nam je krvna zrnca, govorio da smo štetočine, i to sve kao predsjednik opštine. Na kraju nevažno je šta se kaže već ko kaže, a neka ugroženi Kovačević ovakvim izjavama najbolje opisuje sebe i ako ima bilo šta nečasno protiv ijednog opozicionog odbornika, ohrabrujem ga da to procesuira, u suprotnom, neka prestane sa šupljom pričom!”,poručuje Muratović.

Naglasio je da postoji i niz propusta u radu lokalne vlasti koji su proizvod neznanja, a nekad i loše namjere, te da će još provjeriti ko je u čije džepove i koliko duboko zavlačio ruke, jer, kako je kazao, aktuelna vlast je za projekat zamjene LED rasvjete zadužila Opštinu za 9,5 miliona eura bez saglasnosti Skupštine opštine i Vlade, čime su prekršili zakone o budžetu i fiskalnoj odgovornosti o finansiranju lokalne samouprave, a to je utvrdila i Državna revizorska institucija koja je dala negativno mišljenje na pravilnost poslovanja.

Muratović je poručio da vrijeme svakom naplati i djela i nedjela, i odredi mu mjesto u istoriji, a zna se kako su se Crna Gora i njeni građani odnosili prema izdaji, okrenutim leđima i dubokim prezirom, te da “u Nikšiću fašizam nikada nije mogao proći, a okupatori su kad-tad gubili svaku moć pred crnogorskim prkosom, te da će zajedničkim snagama osloboditi Nikšić od ravnogorskog i šovinističkog talasa mržnje prema drugačijem i vratiti mu antifašistički sjaj”.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније