Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ A.B. ]

29. 07. 2023. 22:24 >> 22:26
1

PREDSJEDNIK CRNE GORE U PLAVU

Milatović: Dijaspora učinila Crnu Goru boljim mjestom za život

Pripadnici crnogorske dijaspore doprinijeli su razvoju Crne Gore, čineći je puno boljim mjestom za život nego što je ona to bila u vremenima kada ste bili prinuđeni da je samo privremeno napustite, poručio je večeras predsjednik Crne Gore Jakov Milatović na Danima dijaspore u Plavu.

Milatović je kazao da "Dani dijaspore" predstavljaju važnu tačku okupljanja i druženja crnogorskih iseljenika, a bogat programski sadržaj manifestacije svjedoči o entuzijazmu koji organizatori ulažu u njenu realizaciju.

"Događaji poput ovog, lijepa su prilika da se podsjetimo koliko je važno da, kao država, njegujemo dobre odnose sa crnogorskom dijasporom, koja predstavlja neprocjenjivo blago našeg kulturnog identiteta i snažnu ekonomsku podršku. Značajan je broj aktivnosti kojima ste vi, pripadnici crnogorske dijaspore, doprinijeli razvoju Crne Gore, čineći je puno boljim mjestom za život nego što je ona to bila u vremenima kada ste bili prinuđeni da je, nadam se, samo privremeno napustite. Biću slobodan da konstatujem da ste bili, a i danas jeste - pouzdan oslonac Crnoj Gori, njenom sveukupnom društvenom razvoju i ekonomskom prosperitetu. Zato vam, kao predsjednik Crne Gore, odajem zahvalnost i iskazujem spremnost da učinim sve da se odnos države prema crnogorskoj dijaspori dodatno osnaži i unaprijedi" poručio je Milatović.

Milatović je takođe kazao da se raduje budućoj saradnji sa dijasporom i zajedničkim pregnućima, koji će doprinositi napretku Crne Gore. 

"Siguran sam da ćete i ove, kao i prethodnih godina, sa prelijepih plavskih krajolika, u svojim srcima ponijeti i mali komad Crne Gore, kao svojevrsno podsjećanje na dom iz kog ste otišli za boljim životom, a sa čijeg praga ćete uvijek biti dočekani raširenih ruku. Živjela crnogorska dijaspora i živjela Crna Gora", zaključio je Milatović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније