Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Т.Г.

28. 07. 2023. 15:43 >> 15:44

MEMORANDUM O SARADNjI

Tržište Saudijske Arabije važan potencijal za Crnu Goru

Na telefonskoj sjednici koja je održana danas, Vlada Crne Gore donijela je odluku o zaključivanju Memoranduma o saradnji u oblasti turizma između Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma Crne Gore i Ministarstva turizma Kraljevine Saudijske Arabije. Kako se navodi u vladinom dokumentu , tržište Kraljevine Saudijske Arabije je najbrže rastuće turističko i investiciono tržište Bliskog istoka i istraživanja pokazuju da veliki broj njihovih državljana putuje tokom cijele godine.

U cilju daljeg unapređivanja bilateralnih odnosa i saradnje između Crne Gore i Kraljevine Saudijske Arabije, u komunikaciji između dva ministarstva nadležna za resor turizma iskazan je interes za zaključivanje Memoranduma o saradnji u oblasti turizma između Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma Crne Gore i Ministarstva turizma Kraljevine Saudijske Arabije", navedeno je u vladinom dokumentu. 

Ističe se da je neophodno sprovoditi aktivnosti koje će uticati na smanjenje sezonalnosti i regionalnog disbalansa, povećanje diverzifikacije, uz kontinuirano poboljšanje kvaliteta ponude na svim nivoima.

"Dakle, tržište Kraljevine Saudijske Arabije je najbrže rastuće turističko i investiciono tržište Bliskog istoka, a tokom poslednjih godina, zabilježen je izuzetan rast međunarodnih putovanja. Istraživanja pokazuju da veliki broj njihovih državljana putuje tokom cijele godine, što dodatno čini ovo tržište interesantnim", objavljeno je na sajtu vlade. 

Kako navode, valja istaći i uspješan projekat avio povezanosti između naših zemalja.

"Ove godine, kompanija Flynas održava saobraćaj tokom ljetnje turističke sezone i to tri puta nedeljno, povezujući Podgoricu i Rijad. Prethodne godine, tržište Saudijiske Arabije pokazalo je znatan potencijal", navodi se u dokumentu. 

Kako ističu, prema preliminarnim statističkim podacima, u prvih pet mjeseci tekuće godine, u svim vidovima smještaja iz ostalih azijskih zemalja" registrovano je 4.700 turista, što je za 111,05% više u odnosu na isti period prošle godine, a 14,38% više u odnosu na isti period rekordne 2019. godine.

"Ostvarili su 18.352 noćenja, odnosno 81,36% više u odnosu na isti period prošle godine, a 97,87% više u odnosu na isti period 2019. godine", navodi se u dokumentu. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније