Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

K. J.

27. 07. 2023. 13:24 >> 13:25

SASTANAK KOD ABAZOVIĆA

Hilton zainteresovan za Ulcinj kao destinaciju

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović zadovoljan je zbog toga što je hotelski brend Hilton zainteresovan da širi svoj posao u Ulcinju gdje postoji veliki potencijal za dalji razvoj jedinstvene turističke destinacije i gdje bi dolazak hotela sa pet zvjezdica na ovoj centralnoj lokaciji označio novi početak za taj grad, saopšteno je iz Abazovićevog kabineta.

On se danas sastao sa potpredsjednikom hotelskog brenda Hilton Dominikom Pikemalom i novim investitorom za lokaciju nekadašnjeg hotela Jadran u Ulcinju Arberom Krijeziuom.
Sastanku je prisustvovao i predsjednik Opštine Ulcinj Omer Barjaktari. 

“Abazović je istakao veliki napredak u turističkoj ponudi u Crnoj Gori u prethodnom periodu, kao i napore uložene da destinacija živi 365 dana u godini, u čemu će i ovaj hotel biti od ključnog značaja”, piše u saopštenju.

Pikemal je naglasio da Hilton prepoznaje veliki potencijal u Crnoj Gori i Ulcinju za razvoj hotela, kao i da su ključni činioci prelijepa priroda i ljubaznost i gostoprimstvo ljudi.

“Misija Hiltona je da se integriše u zajednicu i širi te vrijednosti svojim gostima. Potražnja gostiju za jedinstvenstvenim hotelskim iskustvima i njihovo prepoznavanje kvaliteta čine Hilton idealno pozicioniranim da odgovori potrebama tržišta”, navodi se u saopštenju.

Konstatovano je da su svjetski hotelski brendovi koji su već u Crnoj Gori postigli značajan uspjeh i dobre rezultate, a da nove investicije najavljuju nastavak tog trenda i u budućnosti.

“Kako 60 odsto Hiltonovog biznisa čini tržište Amerike, koje je i ujedno strateški značajno tržište za Crnu Goru, to će Hiltonova značajna baza stalnih gostiju pomoći u boljoj vidljivosti destinacije na ovom tržištu i dovesti nove goste u Crnu Goru. Učesnici su se saglasili da je infrastruktura od imperativnog značaja za dalji razvoja turističke destinacije. Poboljšanje infrastrukture aerodroma, veći broj letova, bolje saobraćajnice povećaće pristupnost i mobilnost gostiju. Ovo je upravo u fokusu Vlade Crne Gore”, zaključeno je u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније