Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

K. J.

05. 07. 2023. 15:03 >> 15:12
3

DEMOKRATE

"Integritet javnog funkcionera upitan ako ne poštuje himnu"

Ukoliko se ispostavi da predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević nije poštovao državne simbole, onda zaslužuje svaku osudu i dovodi u pitanje integritet nosioca javne funkcije, poručuju Demokrate Nikšić.

Kovačević, koji se koji se tereti za povredu ugleda Crne Gore zbog neprimjerenog držanja prsta prilikom intoniranja himne Crne Gore, saopštio je u izjavi za Portal RTCG da ova odluka potvrđuje "sumnje da je tužilaštvo u sprezi sa antisrpskim i promafijaškim medijima".

Prethodno je u saopštenju za medije kazao da je u toku hajka protiv njega, te da je namještao kaiš sata i da nikakve skrivene namjere u položaju njegove ruke na ceremoniji u Nikšiću nije bilo.

“Čuli smo javno iznešen stav predsjednika Opštine Nikšić i želimo da vjerujemo da su ti navodi tačni, ali, ukoliko je suprotno, zaslužuje svaku osudu i dovodi u pitanje integritet nosioca javne funkcije. Stav Demokratske Crne Gore po pitanju poštovanja državnih simbola je kristalno jasan i to pokazujemo na svakom koraku”, navode iz ove partije.

Osuđuju svaki vid primitivnog ili bilo kog drugog izlaganja poruzi ili nepoštovanja državnih simbola.

“Smatramo da je poštovanje državnih simbola, ne samo svoje, već i svih drugih država, stvar elementarne pristojnosti i drzavnicke i licne odgovornosti. Državni simboli nijesu samo zakonska i ustavna odredba, već temeljni element i identitet države i njenih građana, koji se u svakom trenutku moraju i trebaju poštovati”, zaključuju Demokrate.

 

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније