Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

М.В. [ Glas Amerike ]

15. 06. 2023. 06:28 >> 06:28

AMERIČKI SENATOR

Kardin: Dobro je što imamo raznolikost u crnogorskom parlamentu

Drago nam je što su građani Crne Gore na slobodnim i fer izborima izabrali svoje lidere, poručio je američki senator Ben Kardin. On je za "Glas Amerike" rekao da su rezultati pokazali da će biti uspostavljena raznolikost u parlamentu, što je, ističe, uvijek dobro.

"Prije svega, radi se o demokratskoj državi, mladoj demokratiji u kojoj su održani slobodni i fer izbori. Organizacija za evropsku bezbjednost i saradnju (OEBS) je posmatrala izbore i proglasila ih slobodnim i poštenim. Mislim da su rezultati pokazali da će biti uspostavljena raznolikost u parlamentu, što je uvijek dobro. To je snaga jedne države i vjesnik promjena. Može se donekle dogoditi i da bude promijenjen njen politički smjer, ali to je nešto što se događa u demokratijama, prolaze kroz različite faze. Drago nam je što su građani Crne Gore na slobodnim i fer izborima, izabrali svoje lidere", naveo je Kardin. 

On je poručio da je Rusija aktivna u regionu i da u SAD nijesu naivni u vezi sa tim.

"Naravno, trenutno je prilično usredređena na izazove u vezi sa agresijom koju je izvela u Ukrajini. Mislim da nas to sve ujedinjuje, kako bismo obezbijedili da se uticaj Rusije minimizira. Želimo da budemo sigurni da smo uspostavili jedinstven front za zaštitu suvereniteta Ukrajine. I da budemo saglasni da ćemo se oduprijeti svim vidovima ruskog uticaja, dok ne povuče sve svoje trupe i prizna odgovornost za agresivno djelovanje u Ukrajini", cijeni Kardin. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније