Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

30. 01. 2014. 14:07 >> 14:07
9

PRAVEDNA CRNA GORA

Freske potvrdile anticrnogorsku prirodu SPC

Freske u Sabornom hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici potvrdile su anticrnogorsku i nakaznu prirodu Srpske pravoslavne crkve, saopšteno je iz Pravedne Crne Gore.

Predsjednik crnogorskog parlamenta i lider Socijaldemokratske partije, Ranko Krivokapić, oslikan je na jednoj od freski Sabornog hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici, a njegov lik se nalazi na fresci na jednom od gornjih svodova hrama, na kojoj je prikazan pakao.

"Vulgarne dnevno-političke freske naslikane u podgoričkom velikosrpskom hramu samo su još jednom potvrdile anticrnogorsku i nakaznu prirodu Amfilohijeve i Džomićeve Srpske pravoslavne crkve", kaže se u saopštenju.

Kako su naveli iz Pravedne, izobličene freske koje su suštinski odraz političkog lica vodećih ličnosti SPC u Crnoj Gori, odličan su primjer moralnog i duhovnog sunovrata jedne deklarativno hrišćanske vjerske zajednice.

"Politikansko freskopisarstvo, inspirisano profašističkom četničkom ideologijom, ne smije proći bez osude civilizovane, antifašističke i demokratske crnogorske javnosti. Zemlja u kojoj je moguće da predsjednik državnog parlamenta na ovakav način bude tretiran od tuđe vjerske zajednice je država bez dostojanstva i smisla", ocijenjeno je iz Pravedne.

Uostalom, kako se dodaje, politički razigrana SPC i nema razloga da strepi za »svoju mrziteljsku nacionalističku misiju«.

"Aminovane su njene aktivnosti od takozvanog državotvornog DPS-a i velikog ktitora Đukanovića, jednako kao od strane Lekića i njegovih pogrešno nazvanih političkih snaga", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније