Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

30. 01. 2014. 12:37 >> 12:42
5

ĐUKANOVIĆ KRIV

Pavlović: Ništa od poziva za NATO

Korupcija i netransformisane bezbjednosne strukture glavne su prepreke učlanjenju Crne Gore u NATO, a ne mala podrška građana, kako to aktuelna vlast prikazuje, naveo je u izjavi za medije poslanik PzP-a Koča Pavlović.

On kaže da je mala podrška građana jedina prepreka, ona bi bila relativno lako i brzo rješena.

"Međutim, crnogorske prepreke su mnogo veće i teže savladive. Glavni i veliki problemi, koji zahtijevaju radikalno i efikasno djelovanje, a zbog kojih Crna Gora u septembru neće dobiti poziv za članstvo, su korupcija i netransformisane bezbjednosne strukture", poručuje je Pavlović.

On kaže i da je to zvanična ocjena NATO-a koju je, u svom redovnom Izvještaju, prije par dana saopštio generalni sekretar Alijanse, Andres Fog Rasmunsen.

"Svi vidimo da se endemska korupcija ne smanjuje, već da iz dana u dan narasta. A bezbjednosno-obavještajne agencije su još od ranije kadrovski vezane sa anti-NATO strukturama, a tokom poslednje decenije one su se preplele i snažno uvezale sa organizovanim kriminalom", poručio je poslanik PzP-a.

On premijera Mila Đukanovića optužuje da je glavna prepreka učlanjenju Crne Gore u NATO.

"Imajući sve to u vidu, i znajući da su upravo korupcija, kriminalne struktura i netransformisane obavještajne službe temelji ovog režima, prostom dedukcijom se dolazi do zaključka da je Milo Đukanović glavna prepreka učlanjenju Crne Gore, ne samo u EU već i u NATO", poručio je Pavlović.

Svakome ko poznaje našu političku scenu, kako navodi Pavlović, nakon Rasmunsenove izjave je jasno da će i na ovom drugom "strateškom pravcu", na kolosjeku NATO-integracija, Crna Gora biti "parkirana" do daljnjega.

"Gdje ćemo čekati dogod se na unutrašnjoj sceni ne obavi uklanjanje korumpirane i kriminalizovane Đukanovićeve vlasti", zaključio je Pavlović.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније