Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

28. 01. 2014. 13:06 >> 13:07

OGLASILO SE MVPEI

CG ne duguje ni centa za "Crnogorku"

Crna Gora nema dugova prema Srbiji po osnovu korišćenja vile "Crnogorka" u Beogardu u kojoj je do skora bila smještena crnogorska ambasada i rezidencija, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija (MVPEI) Crne Gore.

 

"Država Crna Gora nema duga prema Srbiji", saopšteno je iz MVPEI agenciji Beta, povodom navoda da crnogorska vlada duguje 2,5 miliona eura za korišćenje vile koja je nedavno restitucijom vraćena porodici Karađorđević.

Beogradski mediji ranije su prenijeli, pozivajući se na podatke preduzeća za izdavanje državnih vila stranim ambasadama (DIPOS) da je od 2006. godine dug crnogorske ambasade premašio 2,5 miliona eura.

Iz Uprave za imovinu Crne Gore nedavno je saopšteno da je crnogorska vlada od preuzimanja vile 1994. godine uredno plaćala sve troškove njenog održavanja, prenio je Blic.

Crnogorski ministar vanjskih poslova Igor Lukšić prošle nedjelje je saopštio da je crnogorska vlada blizu dogovora sa Savezom Sindikata Crne Gore o preseljenju ambasade u zgradu Doma sindikata na Trgu Nikole Pašića u Beogradu.

Sindikatu Crne Gore, u vrijeme zajedničke države sa Srbijom, dodijeljen je prvi sprat zgrade na Trgu Nikole Pašića na 99 godina.

Lukšić je tada rekao i da se "već neko vrijeme" sa Ministarstvom spoljnih poslova Srbije razgovara o novom prostoru za rezidenciju i da očekuje da rješenje "bude dio aranžmana kojim bi se i u Podgorici obezbijedio odgovarajući prostor za smještaj Ambasade Srbije".

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније