Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

19. 07. 2021. 08:51 >> 08:52
3

DF BUDVA

Napadi na Carevića, jer je za povraćaj oduzete imovine

U orkestriranim napadima na predsjednika Opštine Budva Marka Carevića, a u nedostatku političkih ideja i programa, posljednjih dana zdušno su se udružili Demokrate, DPS, SDP, SD, SNP i Prava Budva, kao i pojedinci koji su glasnogovornici bivšeg režima Mila Đukanovića, ocijenili su u DF Budva, ističući da je najnoviji napad zbog potrebe da se poštuje pravna procedura započeta još 2005. i vrati imovina Karađorđevićima.

"Veoma je indikativno kako je ova nova koalicija, predvođena Demokratama, postala alergična na srpsku dinastiju Karađorđević, osporavajući im čak i pravo da u pravnoj proceduri traže povraćaj oduzete imovine koji je pokrenut još 2005. godine. Jedna od osnovnih programskih odrednica Nove srpske demokratije i DF jeste povraćaj oduzete imovina svima u Crnoj Gori, jer to nalažu principi vladavine prava, pravne sigurnosti i prava na privatnu svojinu. Iz tog razloga se Carević zalaže da se svakome vrati ono što su im bivši režimi oduzeli", navodi se u saopštenju, dodajući da je porodica predsjednika opštine i sama bila u prošlosti žrtva nezakonitog oduzimanja imovine, pa je logično, da se on bori da se nepravde isprave.

Kritičari Carevića, dodaje se u saopštenju, negiraju pravo da pred nadležnim institucijama Karađorđevići podjednako kao i svi drugi, zastupaju svoje interese, dok su sa druge strane, kada im je to bilo politički isplativo u lokalnom parlamentu zdušno i emotivno zastupali tezu da Karađorđevićima treba podići spomenik u Miločerskom parku.

"Svi politički subjekti i odbornici koji nijesu glasali za izvještaja o radu predsjednika opštine i organa lokalne uprave za 2020. godinu kada se desio teroristički upad u Opštinu, kada su privatno obezbjeđenje i policija držali zgradu pod opsadom 74 dana, kada je izvršena politička korupcija, kada su suzavcima, šok bombama i pendrecima rastjerivani turisti, stavili su se na stranu DPS kriminalaca i time dali legitimitet nasilnoj promjeni vlasti. Svako ko nije digao ruku za izvještaj pružio je ruku DPS-u, jer se očito ne slaže sa onim što je Carević zajedno sa ostalim funkcionerima i građanima radio tokom lokalnog državnog udara. Izborni rezultat odredio je mjeru svima, pa je tako izborna lista koju je predvodio Marko Carević osvojila 42 odsto. Oni koji su bili na toj listi, a vođeni svojim uskotranačkim i ličnim interesima, SNP i Prava, pomislili su da mogu da mijenjaju izbornu volju građana", naglašavaju u saopštenju DF-a.

Poručuju da sigurno neće dozvoliti da ova koalicija koja se okupila protiv predsjednika opštine Marka Carevića uspije u svom naumu promjene izborne volje građana.

"Sada postaje kristalno jasno da stalnu krizu u Budvi proizvode oni koje žele da ponište izborni rezultat građana, a predstavljaju se kao demokrate. Što se nas tiče, moraće precizno i konačno da se odrede da li su sa DF-om ili sa DPS-om", poručili su u DF Budva.

 

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније