Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.L.B. ]

09. 11. 2022. 11:08 >> 11:06
3

IZMJENE ZAKONA O PREDSJEDNIKU

Papović: Trajni državni udar

Nova-stara skupštinska većina (DF, URA i Demokrate) pokušala je da izmjenama Zakona o predsjedniku, odnosno pravnim nasiljem promijeni ustavno uređenje, naveo je u autorskom tekstu Dragutin Papović, poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore.

"Nakon što je predsjednik ovaj zakon vratio Skupštini na ponovno odlučivanje, ostaje da se vidi da li će pučisti ponoviti pokušaj nasilne promjene Ustava. Puč je kontinuitet njihovog djelovanja", navodi Papović.

On kaže da već dvije godine nova-stara parlamentarna većina namjerno uništava temeljne državne institucije.

"Pokazalo se da je njihovo „oslobođenje“ u stvari klerikalni bjelaško-četnički monstrum koji zatire Crnu Goru. Posljednjim državnim udarom konačno su izazvali reakciju predstavnika Evropske unije. Vladimir Bilčik je pokušao da otvori oči našoj javnosti. Kazao je da je zabrinut zbog situacije u zemlji „zato što vidim da je osjetljiva osnova vaše zemlje, ustavni temelj, politički temelj, ekonomski temelj, ugrožen i doveden u pitanje“. To znači da putino-vučićevska koalicija DF-a, Ure i Demokrata razara glavne državne institucije, a da joj podršku daje pokret mešetara Milatović-Spajić koji narodu razbacuju laki keš sa skupom kamatom", kaže Papović.

On ističe da sada parlamentarna većina zove DPS na dijalog.

"Oni ruše, a nama nude lopate. Da im jasno poručimo. Za početak treba da odustanu od ponovnog izglasavanja izmjena Zakona o predsjedniku. Potom je proceduru izbora sudija za Ustavni sud potrebno vratiti na početak i postići dogovor. Nakon toga slijedi skraćenje mandata Skupštini, jer je nemoguće izabrati novu ustavnu Vladu. Zatim se moraju organizovati vanredni parlamentarni izbori. Ništa više, ni manje", zaključio je Papović. 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније